Afbeelding
Jeroen van der Veer

Bewoners zijn branden zat: 'Mijn dochtertje is doodsbang'

7 februari 2019 om 13:38 lokaal

SCHOTHORST De brand van afgelopen weekend heeft de bewoners van Cromwijk opnieuw flink doen schrikken. Niet voor de eerste keer vloog de papiercontainer afgelopen zondag in de fik en er worden nu maatregelen geëist van de gemeente.

Jeroen van der Veer

,,Mijn dochtertje slaapt in een kamer naast deze bakken. Het is gewoon levensgevaarlijk." Rond de klok van 22.00 uur rook Carin Heijmen zondagavond een brandlucht en ze wist direct hoe laat het was. Opnieuw stond de inhoud van de betonnen bakken in de brand en wederom konden gillende sirenes de kant opkomen van de flat in Schothorst. De band was snel geblust, maar gerust zijn de buurtbewoners er niet op.

DOODSBANG ,,Ik word er plat gezegd schijtziek van", aldus Heijmen. ,,De vlammen sloegen echt meters uit de bakken." De angst zat er bij haar dan ook goed erin, want de papier- en vuilcontainers staan dicht op het huis van de 46-jarige. ,,Mijn dochtertje van negen slaapt aan die kant en is nu doodsbang. Opnieuw. Bij de vorige brand heeft ze twee weken bij mij in bed geslapen, omdat ze niet op haar kamertje durfde te zijn."

ACTIE De bakken die er momenteel staan zijn dan wel van beton, toch kwamen de vlammen eruit en kan het gevaar opleveren. Juist daarom hoopt Heijmen dat de gemeente actie onderneemt. ,,Ik heb ze een paar keer benaderd, maar krijg nauwelijks een terugkoppeling. Heb al diverse keren gevraagd om er een slot op te gooien of om 'm verder van de woningen neer te zetten, maar ze reageren gewoon niet."

STEUN De bewoonster van het hoekhuis kan rekenen op steun van haar medeflatbewoners. ,,Hopelijk neemt de gemeente ons serieus na media-aandacht."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie