Timo Lamme
Timo Lamme Focus by Hanneke

AIJV junioren plaatsen zich voor grootste Europese toernooi langebaan; De Vikingrace

4 februari 2019 om 17:55 Sport/sport Deel je nieuws

Amersfoort, 3 februari 2019

Tekst Marica Bakker

Dit weekend hebben twee talenten van de Amersfoortse IJsvereniging (AIJV), Timo Lamme en Pelle Bolsius zich weten te plaatsen voor het grootste Europese toernooi voor de junioren op de langebaan: de Vikingrace. Deze race, die verreden wordt op 1 en 2 maart, wordt beschouwd als een officieus Europees kampioenschap voor de beste junioren van Europa.

Het van oorsprong Friese toernooi kent een afvaardiging van de beste Friezen en daarnaast de beste twee overige Nederlanders per leeftijdscategorie.  De overige deelnemers komen onder andere uit Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Polen, Italië, Oostenrijk, Wit Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië en Denemarken. 

Timo Lamme reed een uitstekend NK allround junioren in Groningen en eindigde overall op de 5e plaats bij de C-junioren, een bijzonder knappe prestatie op het sterk bezette NK junioren. Daarmee plaatste hij zich als tweede Nederlander voor de prestigieuze Vikingrace.

Pelle Bolsius (B-pupil) plaatste zich door zaterdagavond in Thialf de beste seizoenstijd van Nederland te rijden. Met een 43.86 op de 500 meter liet hij de concurrentie ver achter zich. Het multidisciplinaire talent mag zich eind maart ook bij de Europa Cup final shorttrack in Rostock meten met de beste shorttrackers van Europa.

Beide talenten hopen deze de week de uitnodiging voor deelname van de KNSB te ontvangen. Het is extra bijzonder dat juist in het jaar van het 100- jarig jubileum van de Amersfoortse IJsvereniging zo'n unieke deelname aan de Vikingrace van twee talenten van de AIJV plaatsvindt.

Voorzitter Dirk Bakhuizen: "de AIJV is niet alleen een gezellige, recreatieve vereniging maar doet ook op het allerhoogste niveau mee aan de wedstrijdsport, daar zijn we als vereniging natuurlijk trots op"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie