Gamen in Onze Lieve Vrouwetoren

4 februari 2019 om 11:02 lokaal Deel je nieuws

Kunstbrouwerij van Scholen in de Kunst en het Medialab van De Bibliotheek Eemland organiseren een Minecraft Exclusive in de voorjaarsvakantie op maandag 25 februari. Dit keer op een wel hele bijzondere locatie; de eerste etage van de Onze Lieve Vrouwetoren! Om 10.00 en 13.30 uur is er voor Minecraftfans (beperkt) plaats. Aansluitend zijn er de hele voorjaarsvakantie creatieve workshops in het Eemhuis.

Op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort heeft ooit een kerk gestaan. In 1787 is deze door buskruitontploffing ingestort. Op de grond van het plein kun je de contouren nog zien waar deze heeft gestaan. Maar hoe zou deze kerk eruit hebben gezien? Dat mogen de deelnemers helemaal zelf verzinnen tijdens de Minecraft Exclusive ín de toren! Welk team ontwerpt de meest originele kerk en gaat naar huis met een felbegeerde bokaal van echte LEGO-stenen? Er is beperkt plaats, dus wacht niet te snel met inschrijven. De workshop is geschikt voor iedereen van 8 t/m 15 jaar.

Voorjaarsvakantie
Minecraft Exclusive is de aftrap van een serie creatieve workshops, die de Eemhuispartners tijdens de voorjaarsvakantie samen organiseren. Van voorlezen tot zingen voor peuters. Van Minecraft tot musical voor kinderen. En van programmeren tot dansen voor tieners. Vervelen in de vakantie is dus echt geen optie! Voor volwassenen zijn er interessante exposities te zien.

Informatie en kaartverkoop
Uitgebreidere omschrijvingen van alle activiteiten staan op de websites van de deelnemende organisaties. Dat geldt ook voor het online bestellen van kaartjes.

Datum Minecraft Exclusive: maandag 25 februari 2019
Plaats: Onze Lieve Vrouwetoren, 1e verdieping
Tijd: 10.00 en 13.30 uur
Leeftijd: 8 t/m 15 jaar
Kaartverkoop: https://www.medialabeemland.nl

Datum vakantieworkshops: dinsdag 26 t/m donderdag 28 februari 2019
Plaats: Eemhuis, Eemplein 71-77, Amersfoort
Informatie en kaartverkoop: www.kunstbrouwerij.nl en www.bibliotheekeemland.nl/medialab

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie