Wehere laat Amersfoort kennis maken met 3X3 basketball
Wehere laat Amersfoort kennis maken met 3X3 basketball A. Snippe

Start van Wehere Amersfoort

1 februari 2019 om 20:20 Sport/sport Deel je nieuws

Op 12 februari staat er wat te gebeuren bij Basketballvereniging Crackerjacks, Amersfoort. Be There!
Samen met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) start Crackerjacks de WehereAmersfoort-activiteiten. De We here campagne is bedoeld om zoveel mogelijk Amersfoorters kennis te laten maken met basketball, en dan vooral het populaire 3X3 basketballen dat op buitenveldjes gespeeld wordt (streetball). Streetball is een Urban Sport. Urban Sports is een verzamelnaam voor sporten die in opkomst zijn. Sporten die gebruikmaken van de mogelijkheden van de stad. Alle bewegingen die je daar leert kun je ook weer gebruiken bij de sporten die je al doet. 


In aanloop naar het WK 3X3 in Amsterdam in juni van dit jaar en de Olympische Spelen in 2020 worden in Amersfoort voor jonge en oudere basketballliefhebbers clinics op scholen en pick up games georganiseerd. Crackerjacks doet dit samen met 3X3 Unites, waar topbasketballers zich inzetten voor het versterken van de sportcultuur op straat, met aandacht voor respect tussen spelers van alle niveaus en met alle mogelijke verschillende achtergronden. SRO, de Gemeente Amersfoort, de NBB, 3X3 Unites en Indebuurt033 maken zich samen met Crackerjacks al langer sterk om in de wijken van de stad en op scholen jongeren kennis te laten maken met basketball. 


De Wehere campagne start met een 3X3 toernooi op 12 februari, georganiseerd door een van de jonge 3X3leaders uit Amersfoort, opgeleid door 3X3 Unites. Op dit evenement presenteren zich ook voor het eerst een aantal WehereAmersfoort teams. Deze teams bestaan uit basketballers die als officiele Amersfoortambassadeurs verschillende 3X3 toernooien zullen gaan spelen, door heel Nederland heen. Als klap op de vuurpijl start na 12 februari de 3X3 Basketballacademy Amersfoort, waar international Bas Rozendaal samen met Metin Serdar 3X3 trainingen gaat verzorgen voor iedereen die een stap verder wil komen in de 3X3 sport. De door 3X3 Unites opgeleide leaders zullen hierbij ondersteunen. De trainingen zijn toegankelijk voor basketballliefhebbers uit de regio en daarbuiten. 

Alle activiteiten vinden plaats in de Sporthal Juliana van Stolberg, Graaf Hendriklaan 166 in Amersfoort. Pickup games en trainingen vinden plaats op iedere dinsdag van 17.00-19.00 uur tot 1 mei (muv schoolvakanties). Deze zijn kostenloos bij te wonen. Crackerjacks combineert dit met haar Urban Sports Amersfoortactiviteiten, waarbij ze samenwerkt met Gym XL (Freerunnen) en The Bootcampclub Amersfoort (bootcamp kickboks). 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie