Parkyoga in Amersfoort
Parkyoga in Amersfoort Fred Stam Amersfoort

Sociaal rendement van investeringen in sport

31 januari 2019 om 17:21 Sport/sport Deel je nieuws

Bron: Kenniscentrum Sport (Nieuwsbrief 31 januari 2018)

“Wat levert de gemeentelijke bijdrage aan sport en bewegen op aan sociale impact? Wie draagt er bij en wie profiteert van de opbrengsten? Enkele vragen die centraal staan in het onderzoek dat Rebel Group samen met het Mulier Instituut uitvoert in opdracht van Kenniscentrum Sport. Doel is om de social return on investment inzichtelijk te maken en daarmee gemeenten ondersteuning te bieden bij het vormgeven van hun beleid. De gemeenten Amersfoort, Vlaardingen en Noordwijk werken mee aan het onderzoek als casus gemeenten. De resultaten worden na het eerste kwartaal van 2019 verwacht.

Sport en bewegen kan leiden tot diverse positieve (maar soms ook negatieve) effecten.
De economische waarde van die effecten is echter veelal onbekend. Het rapport ‘de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen’ ***geeft een indicatie van de baten en lasten indien een (gemiddelde) Nederlander blijvend gaat sporten en bewegen. Deze informatie kan een rol spelen bij het besluit om al dan niet te investeren in sport en bewegen en het onderbouwen van (maatschappelijk) beleid. Ook biedt het handvatten bij het opstellen van maatschappelijke kosten-baten analyses voor projecten gericht op het stimuleren van sporten en bewegen.

Daarom onderzoekt Kenniscentrum Sport hoe gemeenten lokaal omgaan met de economische waarde van sport. Of dit rapport *** Encorys (10 augustus 2017) wellicht al heeft geleid tot een bepaalde actie en hoe het praktisch nog beter toepasbaar gemaakt kan worden.”

We houden u op de hoogte.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie