Escaperoom gebouwd door leerlingen De Amersfoortse Berg
Escaperoom gebouwd door leerlingen De Amersfoortse Berg Ruud Janssen

De Amersfoortse Berg genomineerd voor Nationale Onderwijsprijs

29 januari 2019 om 16:22 lokaal Deel je nieuws

De Amersfoortse Berg is met het project 'wie bouwt de beste escaperoom' genomineerd voor de Onderwijsprijs voor de provincie Utrecht.

Voor de Nationale Onderwijsprijs kan elke school voor basis- en voortgezet onderwijs een project aanmelden uit de eigen onderwijspraktijk. Elke inzending wordt bekeken door een jury van deskundigen van het Cito. Uit zo'n 200 inzendingen bepaalt de jury aan welke school de ' Oscar voor het Nederlands onderwijs' wordt uitgereikt.

Het ontwikkelen van een escaperoom is een nieuw onderdeel van de actiefweek op De Amersfoortse Berg. 'Dat het project een succes is, wordt nu bevestigd door te zijn genomineerd voor deze onderwijsprijs. Een prachtige prestatie', aldus Carlijn Harink, rector van De Amersfoortse Berg. Op school is een hele gang binnen vier dagen omgebouwd tot verschillende escaperooms. Bijzonder is dat dit initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen leerlingen en twee docenten Kiki Davenschot en Serge ten Broek. Harink: 'Met de escaperoom laat De Amersfoortse Berg tevens zien hoe aansprekend, uitdagend en betekenisvol ons onderwijs is'.

Het provinciebestuur van Utrecht en het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie heeft De Amersfoortse Berg uitgenodigd om op 19 februari het project te presenteren waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. De winnaars gaan door naar de landelijke finale op 27 maart 2019 in Leiden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie