ONMK 2019 Zilver voor Highlandse Jamilla van Veen (video)

25 januari 2019 om 11:19 Sport/sport Deel je nieuws

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari 2019 vinden de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen kortebaan, plaats in Zwolle in zwembad”‘De Vrolijkheid”.
De Masters van de jonge zwemvereniging Hoogland uit Amersfoort, getraind door Joke Kwakkel, komen op de individuele nummers uit met 9 vrouwen en 7 mannen.
De negen estafetteteams, als sterk collectief en behorende tot de medaillekanshebbers, komen in diverse mannen- vrouwen en mixed samenstellingen uit.

De organisatie  van het ONMK 2019 is mede in handen van de ZV Swol 1894. Dit evenement is één van de activiteiten dat de 125 jarige zwemvereniging dit jaar organiseert binnen haar 125 jarig jubileum.

Deelnemersveld

Ruim 1000 Masters vanuit 178 verenigingen uit heel Nederland zijn op dit ONMK van de partij. Daarvan zullen ook deelnemers vanuit 40 buitenlandse verenigingen aanwezig zijn. In vier dagen tijd zullen 3975 starts te zien zijn. Van die starts zullen er 519 estafetteploegen op het startblok verschijnen.

Voorlopige resultaten van dag 2 (vrijdag)

Op de tweede dag van het Masterszwemmen snelde Jamilla van Veen voor de Highlanders op de 400m vrijeslag (vrouwen 20+) naar het zilver.
Bij de mannen 30+ eindigde clubgenoot Yuri van Omme als zesde op hetzelfde zwemnummer.

Jamilla van Veen

Als “laatbloeier” is zij ook medaillekandidaat bij de reguliere Nederlandse Zwemkampioenschappen.
Onder leiding van trainer Ruud Veldman (ZV Hoogland) probeert het maximale uit haar zwemloopbaan te halen.

Later vandaag (vrijdag 25 januari) gaat zij met het mixed-estafetteteam van ZV Hoogland,  op voor het goud op de 4x200m vrijeslag.
Zij opent als startzwemmer gevolgd door Renske Eilers, Yuri van Omme en Bas Dries.
Naar verwachting (als snelste geplaatste) zal ditzelfde team zaterdag (26 januari) ook hoge ogen gooien op de 4x50m wisselslagestafette.

Later meer.

Video
https://www.youtube.com/watch?v=tBUgaQcSsHY

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie