Burgemeester bezoekt 105-jarige mevrouw Werther-Boumeester

4 februari 2019 om 14:53 lokaal

AMERSFOORT Mevrouw Werther-Boumeester bereikte maandag 4 februari de bijzondere leeftijd van 105 jaar. Burgemeester Bolsius bracht haar daarom op die dag een felicitatiebezoek.

Mevrouw Werther-Boumeester is in 1914 geboren in Maarssen. In 1920 is zij met haar familie naar Amersfoort verhuisd, waar haar vader in 1930 een betonwarenfabriek begon op de Grote Koppel. Vanaf haar jeugd tot nagenoeg haar huwelijk runde zij de huishouding van haar ouders en verleende ze mantelzorg toen dat nodig was.

In 1970 trad zij in het huwelijk met Cees Werther. Ze woonden in een fraai grachtenpand in de binnenstad waar zij uren van zorg en aandacht besteedde aan het onderhoud en herstel van de vloeren en binnenmuren. Na het overlijden van haar echtgenoot in 2002 betrok zij een appartement waar zij geheel zelfstandig leefde. Sinds kort verblijft zij in een zorgcentrum. Ze staat volop in het leven en het dagelijkse (wereld)nieuws heeft nog steeds haar belangstelling. Zelf zegt zij over haar hoge leeftijd dat ze deze onder andere heeft bereikt door haar opgewektheid, gevoel voor humor, optimisme en het altijd betrokken zijn bij de mensen in haar omgeving.

Mevrouw Werther-Boumeester voelde zich zeer vereerd dat zij in oktober 2017 aan koningin Maxima het boeket bloemen mocht aanbieden tijdens het streekbezoek aan de regio Eemland door het koninklijk paar.

Haar verjaardag viert mevrouw Werther-Boumeester in besloten kring.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie