Crackerjacks start met Peanut Basketbal

24 januari 2019 om 17:19 Sport/sport Deel je nieuws

Crackerjacks gaat iets nieuws beginnen. Op donderdag 7 februari start Crackerjacks met Peanut Basketbal. “Het gaat goed met basketbal in Amersfoort. De 5X5 teams doen het goed in de competitie en in de zomer maanden zie je steeds vaker 3X3 basketbal op de basketbalcourts in de wijken van Amersfoort.“ aldus secretaris Adrie van Wonderen. “Dat de belangstelling groeit merken wij goed. Tot voor kort hanteerden wij de instapleeftijd van 8 jaar, maar steeds vaker kregen wij de vraag of ook jongere kinderen al konden gaan basketballen. Dat wordt nu mogelijk. Met Peanut Basketbal kunnen kinderen vanaf 5 jaar basketballen”

Kinderen willen graag spelen en successen beleven. Met Peanut Basketbal kan dat. Kinderen maken spelenderwijs kennis met basketbal, waarbij de nadruk ligt op het complimenteren van gedrag en vaardigheden van de kinderen. Deze succesbeleving maakt het spelletje leuk. Tijdens de oefeningen leren de deelnemers hoe zich volgens de STAR waarden (Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect) kunnen gedragen. 

Wethouder van Sport Hans Buijtelaar verricht op donderdag 7 februari om 16:00 uur het startschot. Peanut Basketbal wordt iedere donderdag tussen 16:00 – 17:00 uur aangeboden in Sporthal Zielhorst (aan de Trompetstraat in Amersfoort). De doelgroep voor Peanut basketbal zijn kinderen in de leeftijdsgroep 5 t/m 8 jaar. Je hoeft je vooraf niet in te schrijven. Peanut Basketbal gaat werken met een strippenkaart. Hiermee blijft het lekker ongebonden voor de kinderen en ouders. Hebben de kinderen zin, dan kunnen zij komen. Hebben zij een keertje geen zin of tijd. Geen probleem. Dan komen zij een keertje niet. Kost het je geen strip. Gebruik je de strip gewoon de volgende keer. Lekker makkelijk. De strippenkaart (10 strippen - € 25) is te koop in Sporthal Zielhorst. Meer informatie: secretaris@crackerjacks.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie