Judith Groen en Sabrina Forte spelen zondag 3 februari
Judith Groen en Sabrina Forte spelen zondag 3 februari Observant

Ontbijtconcert van Judith Groen en Sabrina Forte in De Observant

23 januari 2019 om 10:22 Sport/sport Deel je nieuws

Op zondagochtend  3 februari verzorgen Judith Groen (cello) en Sabrina Forte (piano) een ontbijtconcert in De Observant. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, brengen zij een gevarieerd programma van bekende en minder bekende werken uit de geschiedenis van de klassieke muziek.

Judith Groen behaalde haar bachelor of music bij Timora Rosler en studeerde daarna verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Justus Grimm. Zij behaalde daar haar Master of Music with Honours in 2014. Samen met de pianist Maureen Wong is Judith oprichter van Colour Collective. Zij hebben verschillende interdisciplinaire kunstprojecten achter hun naam staan, waaronder met de danseres Anna Senognoeva.
Judith speelt ook in Navarone Classic, Guido’s Orchestra, Concerto Málaga, ‘Was Getekend, Annie M. G. Schmidt’, Mokum Symphony Amsterdam, Magic Strings en in verschillende kamermuziek ensembles waaronder met de pianiste Sabrina Forte.

Sabrina Forte is geboren in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Vanaf haar 5e jaar kreeg zij les van Lidiya Nikolayevna, bekend vanwege haar methodiekboeken. Op 11-jarige leeftijd gaf Sabrina concerten in de hele Sovjet-Unie en op haar 12e ontving zij de Nationale Filharmonie prijs in de categorie jong talent. In 2006 begon Sabrina aan het Utrechts Conservatorium als studente van Klára Würtz en behaalde haar Masterdiploma. Naast uitvoerend musicus is Sabrina ook pianodocent bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort.

Judith Groen en Sabrina Forte en spelen sinds 2007 samen en gaven diverse concerten in Nederland en Duitsland.

Praktische informatie
Datum: zondag 3 februari
Tijd: 9.30 - 11.00 uur 
Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Kosten: € 14,95 p.p. (ontbijt inclusief live klassieke muziek)
Kaarten verkrijgbaar via: www.observant.nl/cultuur-agenda

De ontbijtconcerten in de Observant  zijn een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier klassieke muziek aanbieden aan een breed publiek.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie