Afbeelding
Bianca van der Linden-Snel

Veel te doen dankzij Hooglandse Maatjes

29 januari 2019 om 07:33 lokaal

HOOGLAND De Hooglandse Maatjes is in 2010 opgericht. Het doel was tweeledig; eenzaamheid onder ouderen bestrijden en hulp in praktische zin bieden. Ze zijn voor zowel de ontmoeting als de klusjes in huis. Inmiddels worden er vele activiteiten georganiseerd voor ouderen in en rond Hoogland.

Bianca van der Linden-Snel

Marion van Hees, één van de vijf bestuursleden van de vrijwilligersorganisatie Hooglandse Maatjes: ,,Elke woensdag staat tussen 10.00 uur en 12.00 uur in Dorpscentrum De Neng de koffie klaar. Daar delen we de laatste nieuwtjes en drinken we samen koffie. Iedereen is welkom. De sfeer wordt als zeer prettig ervaren. Senioren ontmoeten en helpen elkaar. Er ontstaan vaak leuke contacten waardoor mensen eerder samen op pad gaan."

VERHALEN Voor Truus Eggenkamp is deze ochtend heilig: ,,Je bent gezellig onder elkaar en hoort nog eens wat. Zo wilde ik net vertellen dat ik gisteren in de supermarkt van Hoogland heb gegeten. Ik had de hoofdprijs met bingo gewonnen. De chef van de winkel heeft hoogstpersoonlijk een maaltijd voor mij bereid, leuke man hoor! Naast mij zit ook een beroemde Hooglander."

Martin Hoogland lacht: ,,Ik heet namelijk Hoogland. Ik heb net weer een kleinzoon gekregen, nu zijn er wel zeven 'Hoogland' generaties geboren en getogen in Hoogland. Ik zie Hoogland als een eenheid, iedereen is gelijk."

De Hooglandse Maatjes is in het verleden gestart met de maaltijden, inmiddels ligt de organisatie bij De Neng. De laatste donderdag en de tweede dinsdag van de maand wordt er voor een kleine bijdrage een heerlijke maaltijd gekookt door vrijwilligers. Deze avonden worden zeer goed bezocht door de senioren. ,,Ze koken zo lekker! De laatste keer was het een heerlijke stamppot met zuurkool en zoete aardappels'', beamen de ouderen.

ACTIVITEITEN De vrijwilligers van De Hooglandse Maatjes zijn er voor ouderen die op zoek zijn naar ondersteuning en gezelligheid. Naast de koffieochtend en de maaltijd worden er geregeld thema-middagen en uitjes georganiseerd zoals informatieavonden of een theatervoorstelling. Op vrijdag 25 januari komt Alice Otten zingen tijdens de maatjesmiddag. De kosten worden gedeeltelijk voldaan door subsidies en giften.

,,Ouderen kunnen deelnemen aan de telefooncirkel. Elke dag even contact met iemand geeft een gevoel van zekerheid waardoor mensen zich minder alleen voelen. Een ander groot succes is de duo-fiets. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen kunnen zo, met een maatje, toch een tochtje maken. Persoonlijk ben ik erg trots op het ANWB-Automaatje die officieel 4 maart van start gaat. Vervoersproblemen van ouderen worden hierdoor opgelost. Vrijwilligers die bereid zijn om wat te doen voor een ander ontvangen we met open armen. En wil je zelf deelnemen? Wees welkom!" zegt Van Hees.

De Neng 033-7370243, www.dorpshuisdeneng.nl, www.hooglandsdorpsteam.com, mavanhees@kpnmail.nl, 033-8887289.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie