Afbeelding
Harry Prins

Veel hardloop- evenementen op jaarkalender Altis

18 januari 2019 om 07:02 Sport/sport

AMERSFOORT Atletiekvereniging Altis is het jaar goed begonnen, met een Nederlands record voor Cees Stolwijk. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd meer informatie gegeven over de diverse activiteiten die Altis organiseert in 2019.

Zaterdag 6 januari deed Cees Stolwijk mee aan de indoor atletiekwedstrijden bij Omnisport. Stolwijk is meervoudig wereldkampioen in de klasse mannen 65 jaar en ouder. Dat hij nog steeds tot de snelle mannen gerekend kan worden, liet hij blijken door het Nederlands Record op de duizend meter indoor met meer dan drie seconden scherper te stellen. Stolwijk zette een tijd neer van 3:08.50.

PARKRUN De maandelijkse ParkRun bij atletiekvereniging Altis werd op zondag 7 januari gehouden. De Stichting Marathon Amersfoort organiseert deze ParkRuns maandelijks samen met een steeds andere organisatie of vereniging. Iedereen is welkom en de deelname is gratis. Aansluitend vond in het Altis-clubhuis de nieuwjaarsreceptie plaats. Voorzitter Gert Koudijs blikte terug op 2018 en keek vooruit naar 2019. Met als één van de hoogtepunten het NK Junioren Meerkamp dat Altis op 1 en 2 juni mag organiseren.

VEILIG Het Altis-bestuur vindt het belangrijk dat iedereen in een gezonde en sociaal veilige omgeving kan sporten. Binnen Altis wordt gedrag of taalgebruik, dat als ongewenst of intimiderend wordt ervaren, niet getolereerd. Elke trainer dient een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen. Altis hanteert eigen gedragsregels over hoe trainers zich in bepaalde situaties dienen op te stellen en/of wat dan van ze wordt verwacht. Altis heeft twee vertrouwenscontactpersonen (VCP's). Deze VCP's zijn het eerste contact voor leden in geval van een vraag, een probleem, een melding of een klacht. Indien nodig zorgen zij dat deze terecht komt bij een (professionele) contactpersoon van de NOC*NSF, Atletiekunie of professionele hulpverlener.

BERGCROSS De stroom aan inschrijvingen voor de Amersfoortse Bergcross op zondag 10 februari laat zien dat deze kuitenbijter op de hellingen van de Berg als hardloopevenement in een behoefte voorziet. Wie zich deze week nog inschrijft, krijgt zijn of haar naam gedrukt op het startnummer. Meer informatie en inschrijven www.bergcross.nl.

DORPSLOOP Op woensdagavond 15 mei staat de Hooglandse Dorpsloop op de agenda. De finish is als altijd op de Kerklaan. Via de eigen basisschool kunnen scholieren gratis inschrijven. Voor elke leeftijd zijn er aparte categorieën en wedstrijden. De avond wordt afgesloten met een prestatieloop en een wedstrijd over meerdere ronden over het stratenparcours. Het aantal rondes dat gelopen wordt is naar eigen keuze. De wedstrijd gaat over een door de Atletiekunie gecertificeerde afstand van 10 kilometer. Meer informatie op www.hooglandsedorpsloop.nl.

Kalender

- 10 februari Amersfoortse Bergcross
- 15 mei Hooglandse Dorpsloop
- 1-2 juni NK meerkamp jeugd

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie