WIJ, Amersfoort

16 januari 2019 om 10:24 Lokaal/Column

Wat zat ik trots te glimmen achter mijn computer toen al die lieve reacties via mail, telefoon en op straat tot mij kwamen. De echt laatste column over Gert van Reenen heeft heel wat losgemaakt. Vrijdag gaat uw stukkiesschrijver, tevens royalty-watcher, nog eenmaal in Stadsbrouwerij 'De Drie Ringen', ter afsluiting het glas op fenomeen Gert heffen. Op de nieuwjaarsreceptie, vorig jaar nog nieuwjaarsreceptival genoemd, in het fraaie pand 'Hart van Vathorst', pakte ik de draad weer op. Handjes schudden, biertje, borrelnootje, bitterbal. Geen luxe amuses en bruisende bubbels, gewoon schalen met blokje kaas, driehoekje salami, bittergarnituur. Alles vrolijk geserveerd door personeel uit dit multifunctionele gebouw in groeiwijk Vathorst, door wethouder Hans Buijtelaar steevast stadsdeel genoemd.

Maar dit feest was absoluut niet mogelijk geweest als onze lieve dames/aardige heren uit het stadhuis niet de handen uit de mouwen hadden gestoken. Heerlijk om onze gemeenteambtenaren (zwetend?) aan het werk te zien. Hulde aan Yvonne, Iris, Monique, Madelon, Erna, Reshma, Marcel, Edwin, René en al die andere razend drukke collega's die hielpen met drankjes inschenken (belangrijk), jassen aanpakken, consumptiemuntjes uitdelen (heel belangrijk), rondgaan met 'vette hap', stoelen stapelen, glaswerk opruimen, vuilniszakken dichtknopen, vloer dweilen, uw verslaggever de tent uitwerken. Vervolgens nog effe met zijn allen na borrelen in de foyer en met een voldaan gevoel aan het nieuwe jaar beginnen.

Uw stukkiesschrijver, tevens partytijger, droeg speciaal voor deze gelegenheid een prachtige oranje strik, mooie creatie van mevrouw de Keijzer. Als ik echter de zaal betreed ben ik tot mijn grote teleurstelling de enige gast met een oranje statement. Nou ja, burgemeester Lucas Bolsius liet onopvallend zijn oranje manchetknopen zien, maar zijn oranje vlinderdasje helaas thuis gelaten. Zijn nieuwjaarsspeech was wel weer ontspannen en doorspekt met humor. Tijdens het voorstelrondje ging zijn telefoon met het signaal dat het tijd was om op te staan. Gepland of niet het was 'Lache met Lucas'.

Tevens werd het nieuwe logo voor Koningsdag (27 april) onthuld. 'Wij Amersfoort' in oranje letters, een knipoog naar Willem Alexander (WA). Met diverse stadsbestuurders kort van gedachten gewisseld waarbij Hans beloofde 2019 sportief te beginnen met de Vathorstrun. Gaat proberen partijgenoot Kees Kraanen mee te krijgen maar het bij voorbaat al een 'Mission Impossible' vond. Kees was het daar grondig mee eens. Beloofde ter compensatie meer bomen te gaan planten, fietsend naar werkbezoeken te gaan, meer de trap te nemen. Wethouders Fatma Koser Kaja en Astrid Janssen gaan er een mooi jaar van maken. Een jaar waarin iedereen telt, waar iedereen naar elkaar omkijkt.

Mooie voornemens die ik van harte steun. Proost, op een boeiend, inspirerend 'Wij Amersfoort' 2019!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie