De winnaars bij de junioren: Benjamin Post, Joelle Doorn, Sven Druijff en Jarik van de Mast Marijn Michels

Geslaagde tweede editie loopgala Run#033-circuit

13 januari 2019 om 20:22 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdagavond 12 januari vond de tweede editie van het Run#033-loopgala plaats. In de sfeervolle Mannenzaal in Amersfoort werden de lopers en organisatoren uit de regio-033 in het zonnetje gezet. Uniek element was de uitreiking van een presentje aan twaalf lopers die bij meer dan tien van de in totaal 22 georganiseerde loopevenementen in het jaar 2018 de finsh hebben gehaald. Co Post uit Amersfoort spande de kroon door 19 keer de finish te halen. Co Post won ook het algemeen klassement, voor dit klassement telde de beste negen resultaten mee. Bij de dames won Ilona Joesten het klassement voor haar zus Valerie Joesten.

Joelle Doorn toonde zich in 2018 de meest constante loopster bij de dames junioren. Bij de heren viel die eer te beurt aan Sven Druijff van AV Triathlon.

Naast de lopers zijn ook drie evenementen in het zonnetje gezet. De Florijn Winterloop, Woudenberg, won de prijs voor het meest gewaardeerde evenement in de regio.

Stand-up comedian Wouter Monden verzorgde de warming-up voor de lachspieren. Topatleet Gert-Jan Wassink sloot de avond af met een inspirerend verhaal over topsport in relatie tot deelname aan loopevenementen.

Al met al een unieke avond waarbij lopers én organisatoren van loopevenementen uit de regio-033 elkaar informeel konden ontmoeten en ideeën uitwisselen.