RED
RED Merlijn Doomernik

JazzPodium Amersfoort presenteert Red bij Observant

3 januari 2019 om 11:05 lokaal Deel je nieuws

Woensdag 16 januari speelt RED bij de Observant. RED bestaat uit twee gevestigde muzikanten en twee aanstormende talenten. Hun sound is stuwend, aanstekelijk en energiek, met quirky composities die recht doen aan de rijke hardbop-traditie. Soulvolle jazz met zo’n lekker hammondorgel, de klassieke trompet / tenorsax combinatie en Amerikaans swingende drums. De aanvang is 20:30 uur en de entree €5,00.

In de frontlinie staan trompettiste Ellister van der Molen en - nu supertalent Gideon Tazelaar in New York studeert - de even getalenteerde Mo van der Does. Organist Bob Wijnen vormt samen met drummer Sander Smeets de motor van deze stomende band. Alle muzikanten mogen indrukwekkende solocarrières hebben, de meerwaarde van het team is evident. RED’s debuut-cd AHOOO! ontving in jazzglossy Jazzism een ****½ recensie en meer mensen hebben zich positief uitgelaten over de bandkwaliteiten.

“Jezus Christus, wat goed zeg; goeie sound vind ik...Kan zo op Blue Note” (Hans Dulfer, Front Runnin’)
“Een CD om vrolijk van te worden, die mensen aanzet tot dansen en inderdaad heel geschikt is voor festivals.” (Klaas Koopman, De Nieuwe Muze)
“Absoluut in mijn top tien releases 2017” (Cor Gout, Platenblad)
RED musiceert volgens Art Blakey’s credo “We’re here to have a ball”.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via www.observant.nl.

Entree € 5,00
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie