Café De Lieve Vrouw in de kerstvakantie
Café De Lieve Vrouw in de kerstvakantie S. Tuijp

Opnieuw meer dan 100.000 bezoekers voor De Lieve Vrouw

1 januari 2019 om 21:05 lokaal Deel je nieuws

Ondanks lange en hete zomer stabiele bezoekersaantallen
voor De Lieve Vrouw.

In 2018 jaar trok De Lieve Vrouw voor het derde achtereenvolgende jaar ruim 100.000 bezoekers. In totaal 102.264 nieuwsgierige theater- en filmliefhebbers namen plaats in de zalen. Vanaf september trokken bezoekers massaal naar de film en De Lieve Vrouw had in 2018 de drukste novembermaand ooit. Met het sterk oplopen van de temperatuur in alle zomermaanden was het aantal bezoekers aan de gekoelde filmzalen in die periode juist afgenomen.

Toch kijkt De Lieve Vrouw positief terug op een inhoudelijk sterk theater- en filmjaar. Dat begon met het geweldige drama van Martin McDonagh ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’. Duizenden bezoekers genoten van de soms absurde strijd tussen de wethandhavers van Ebbing en Mildred, waarvoor Frances McDormand later de Oscar voor beste actrice won.
Dat bezoekers naast de grotere internationale publiekslievelingen ook voor intiemere Europese kwaliteit kiezen, bewijst de rest van de top 10 waarin de Spaanse psychologische thriller ‘Todos lo Saben’, het Deense zenuwslopende ‘Den Skyldige’, en het Nederlandse waargebeurde ‘De Dirigent’ hoog eindigden dit jaar. De animo voor Picl, de online filmzaal van De Lieve Vrouw, groeide dit jaar verder. Steeds meer bezoekers bekijken een selectie van films thuis, vanaf de bank.

Theatermakers konden in De Lieve Vrouw zeer geregeld spelen voor een uitverkochte zaal. De eigen serie Nieuwe Oogst, waarin programmeur Ingrid Melman de theatertop van morgen presenteert, trekt meer nieuwsgierige bezoekers dan ooit. Dat inhoud en vermaak hand in hand kunnen gaan bewezen ook de voorstellingen van Daria Bukvic (‘Othello’), Dox (‘Role Model’), Urland (‘Ur’) en Matzer Theaterproducties die het verhaal van een politica in de raadzaal van het Stadhuis speelde, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.

In 2018 is De Lieve Vrouw met nieuwe samenwerkingen gestart, waaronder Cinekantine, in samenwerking met de Prodentfabriek, een nieuw film- en eetconcept in Amersfoort. En de in 2018 geïntensiveerde samenwerking met ROC Midden Nederland resulteerde in een nieuw theater-educatief project dat in 2019 zal worden uitgevoerd voor ca. 1000 studenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie