Officiële ingebruikname BuurtAED Laakboulevard
Officiële ingebruikname BuurtAED Laakboulevard Foto van Denderen

BuurtAED Laakboulevard in gebruik genomen

29 december 2018 om 12:12 lokaal Deel je nieuws

Op 20 december j.l. heeft wijkwethouder Hans Buijtelaar de BuurtAED Laakboulevard in de buitenkast geplaatst en deze officieel in gebruik genomen.

Deze BuurtAED is door crowdfunding tot stand gekomen en gefinancieerd door donaties van buurtgenoten en andere instanties, waaronder Philips (AED), gemeente Amersfoort (buitenkast) en Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort, waarvan bestuurslid Machiel Lambooij ook aanwezig was.

Deze stichting, geheel bestaande uit vrijwilligers, beheert en onderhoudt het netwerk van burgerhulpverleners en publiek beschikbare AED's in de gemeente Amersfoort, in samenwerking met de ambulancedienst RAVU, de gemeente Amersfoort en het oproepsysteem HartslagNu.

De AED is geplaatst op de voorgevel van Appartementengebouw “Verseau” aan de Laakboulevard 18-58. De VvE van deze appartementen heeft de gevel en stroomvoorziening beschikbaar gesteld.

Initiatiefnemer Ruud Bouwmeester, bewoner van één van de appartementen en zelf ook burgerhulpverlener, is blij met de snelheid waarmee e.e.a. is bereikt en dankbaar voor de donaties van instanties en buurtgenoten.

Met de ingebruikname van deze 161e AED  is Amersfoort weer een stuk HartVeiliger !

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie