Afbeelding

Afsluiting van vijftien jaar concerten met Adriane Callas

1 januari 2019 om 07:10 lokaal

HOOGLAND De Ondernemersvereniging Hoogland houdt zondag 20 januari het 15e nieuwjaarsconcert in sporthal de Bieshaar te Hoogland. Dit concert wordt aan alle inwoners van Hoogland aangeboden als dank in het gestelde vertrouwen aan de ondernemers. Het vijftiende nieuwjaarsconcert heeft als thema: Strijken, Zingen en Blazen Klank Kunst op Hoog(lands) Niveau.

Voor dit nieuwjaarsconcert is zangeres Adriane Callas gevraagd. We spraken haar tijdens een repetitie met bigband On the move. Deze bigband zal samen met Vegas Strings orkest een bijzonder optreden verzorgen. Samen vormen beide orkesten een 'Metropole orkest'.

Callas is geboren in Sacramento (Californië). Haar familie bestaat uit gepassioneerde mensen die hun roots hebben in Griekenland, die zelfs dichtbij komen bij de beroemde zangeres, Maria Callas!
In Hollywood is zij op jonge leeftijd al gauw te vinden in musicaltheater. Zij gaat dan dans doen en speelt viool, stem-acteren, acteren, enz. Zij heeft er zelfs een studie muziek aan gewaagd aan de Universiteit van Oxford, Engeland. Zij ontving een Jazz Vocal-studiebeurs voor de Los Angeles Music Academy in Pasadena, Californië. Sinds 1990 is zij een professionele zangeres en zij al diverse theatrale rollen gedaan in de producties van West Side Story, Evita, Bye Bye Birdie, Dickens' A Christmas Carol, Commedia Dell'Arte en Cabaret: A Musical Revue.

Inmiddels heeft zij al vele landen bezocht, zoals Japan, Egypte, Frankrijk, Italië, Duitsland, Zuid-Afrika en woont al een aantal jaren in Amersfoort. Over onze stad zingt zij heel gepassioneerd de volgende songtekst van Frank Sinatra: 'I've got a crush on you Amersfoort'. Zij zingt deze tekst, omdat zij enorm verliefd is op Amersfoort en op ons land. Zij heeft ons land leren kennen door het themapark: Huis ten Bosch dat in Nagasaki (Japan) ligt. Na vier jaar hier gewoond en gewerkt te hebben kwam zij naar ons land. ,,Ik voel mij hier zo thuis en ik heb vanaf mijn zestiende jaar al zo gehouden van Europa, want toen mocht ik optreden als colour-guard voor de Engelse koningin. Het was voor hier mij toen al gewoon thuis komen."

Nu zij zo divers in haar talenten is, gaat zij een bijzonder optreden doen tijdens het nieuwjaarsconcert. ,,I am so excited. Ik heb er heel erg veel zin in en het is voor mij een grote, grote eer dat ik dan samen met bigband On the move voor de tweede keer met hen mag optreden."

Callas houdt erg veel van old school jazz, zoals Frank Sinatra, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Oletta Adams, enz.. Tijdens het nieuwjaarsconcert zal zij van Oletta Adams haar lievelingslied: Get here zingen. Als tweede lied heeft zij ervoor gekozen 'Tell me all about it' van Michael Franks te gaan zingen in de zangvorm die Natalie Cole doet. ,,Het wordt hiermee een zwoele, zwoele middag."

Het 15e nieuwjaarsconcert is gratis te bezoeken. Tijdens de pauze wordt er een collecte gehouden. Het concert begint om 14.30 uur en de deuren gaan om 14.00 uur open. Dit vijftiende nieuwjaarsconcert is ook het slotconcert van een reeks van 15 jaar nieuwjaarsconcerten.

Meer over Adriane Callas: www.HollywoodVox.nl.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie