De ballen kunnen het ballenhok in, want de spelers gaan genieten van de winterstop.
De ballen kunnen het ballenhok in, want de spelers gaan genieten van de winterstop. Rinus van Denderen

Winterstop: de tussenstand voor alle Amersfoortse voetbalclubs

19 december 2018 om 07:03 Sport/sport

AMERSFOORT De winterstop is begonnen en daarom ligt het voetbal tijdelijk stil. Voor trainers is dit de periode om de balans op te maken en zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Reden genoeg om te kijken hoe het met de verschillende clubs gaat.

Jeroen van der Veer

Lang leek het er op dat Hoogland tegen degradatie moest voetballen, maar inmiddels zien we de hoofdklasser terug op een keurige achtste plaats. Na het 1-1 gelijkspel op 21 oktober tegen De Bataven werd de weg omhoog gevonden en won Hoogland vijf keer op rij. Hierdoor is Hoogland koploper in de tweede periode en staat daarin -als het de inhaalwedstrijd ook wint- drie punten los van de rest.

HOOGLANDERVEEN Bij Hooglanderveen vinden ze in de tweede klasse maar moeizaam het net en daardoor zijn zij terug te vinden op een negende plek. Uit elf wedstrijden scoorde het team dertien keer, maar achterin blijkt het als een huis te staan. Slechts elf treffers moest de ploeg tot nu toe incasseren. Het seizoen kan dus nog alle kanten op.

AFC Quick 1890 Na de titel van vorig jaar zien we AFC Quick 1890 dit seizoen in de tweede klasse acteren. Opvallend feit is dat de Amersfoorters meer dan de helft van de wedstrijden gelijk speelden en daardoor op de elfde plaats staan. Toch is er in deze klasse nog niets beslist; zo staat Quick 'slechts' drie punten achter de nummer zeven, al moet AFC Quick 1890 nog wel wat punten bemachtigen om niet in degradatienood te komen.

ASC Nieuwland Aan Batavia heeft ASC Nieuwland een grote concurrent. Deze ploegen lijken te gaan bepalen wie er kampioen wordt in de derde klasse. Daarbij hebben beide ploegen al eens tegen elkaar gespeeld; dat was het enige duel waar ASC Nieuwland dit jaar twee punten liet liggen. De overige elf werden allemaal gewonnen.

CJVV In dezelfde klasse als ASC Nieuwland doet CJVV leuk mee. Zij bivakkeren op een vierde plaats en de blik is omhoog gericht. De afstand met Nieuwland en Batavia is te groot, maar wie weet kan CJVV zich focussen op een periodetitel.

APWC Aan het begin van dit seizoen verloor APWC Yasin Kurt, maar dit verlies is probleemloos opgevangen. Iman Evre beschikt over enkele uitstekende voetballers, die vooral bij een voorsprong goed kunnen voetballen. Van de elf wedstrijden heeft APWC er negen gewonnen en bleef twee keer een duel onbeslist. Zij zijn dan ook de trotse koploper.

VVZA In de derde klasse hoopte VVZA om de prijzen mee te doen, maar de talentvolle selectie van Marino Osimani en Sebastian Verhoeve moet een pas op de plaats maken. In deze klasse is er een kopgroep van vijf ploegen, waarbij de 'Zeehelden' momenteel op de vijfde plaats staan. Acht punten achter op stadsgenoot APWC.

AMSVORDE Na elf gespeelde wedstrijden is niemand in de vierde klasse er nog in geslaagd om te winnen van Amsvorde. Rik Klement heeft er dit voetbaljaar een voetbalmachine van gemaakt, maar in de strijd om de titel hebben ze flinke concurrentie. Zo heeft DWSV twee wedstrijden minder gespeeld en zij kunnen -als ze deze winnen- Amsvorde passeren. Dat geldt ook voor Vreeswijk.

KVVA Het KVVA van Femke van Odijk greep net naast de eerste periodetitel en zakte daarna flink weg. De laatste vijf wedstrijden gingen verloren en daardoor is de ploeg momenteel 'slechts' een middenmotor in de vierde klasse. Voor deze club komt de winterstop op een uitstekend moment.

De Posthoorn Aan het begin van het seizoen zei Maikel Manasse te willen gaan voor een plek in de middenmoot, maar De Posthoorn heeft het zwaar in de vierde klasse. Ze wonnen slechts één keer, maar speelden wel knap 5-5 tegen KVVA. Hierdoor staat De Posthoorn op een één-na-laatste plaats.

HVC In dezelfde klasse als De Posthoorn speelt ook HVC. Zij staan een plek boven de stadsgenoot en kennen een zwaar seizoen. Twee overwinningen werden behaald en de overige tien gingen er verloren. De ploeg scoorde slechts elf keer en kreeg al 55 doelpunten tegen.

Cobu Boys Kampioen gaat Cobu Boys niet meer worden, maar in de vierde klasse kunnen ze zich wel richten op een periodetitel. Hiervoor moeten ze zo hoog mogelijk zien te eindigen en met 25 punten uit 12 wedstrijden lukt dat vrij aardig. De ploeg van Van der Brom staat nu vierde.

VOP Bij VOP is men momenteel bezig aan een goede serie en kwam de winterstop ongunstig. In de competitie staan ze in de vierde klasse op een derde plaatst en bovenaan in de tweede periode. Doordat 't Gooi kampioen lijkt te worden, is een periodetitel het hoogst haalbare.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie