440 kerststukjes door scholieren voor ouderen

12 december 2018 om 12:44 lokaal

AMERSFOORT De afgelopen dagen hebben ruim 250 scholieren uit Amersfoort van openbare basisscholen obs de Dubbelster (Kattenbroek) en Jenaplanschool de Bieshaar (Hoogland) 440 kerststukjes gemaakt voor ouderen. Een delegatie van kinderen overhandigde zelf de kerststukjes in onder meer Het Pluspunt, Inloophuis De Ontmoeting en dorpshuis De Neng. 

Supermarkt Picnic verzorgde dit jaar weer de logistiek. De ouderen waren volgens de organisatie enthousiast over deze kerstactie. Organisator de Felini Foundation roept daarom basisscholen uit Amersfoort op, zich op te geven voor volgend jaar.

De Felini Foundation is een Nederlands/Italiaanse stichting, die generaties dichter bij elkaar brengt en daarmee eenzaamheid onder ouderen en jongeren probeert te voorkomen. Met projecten zoals de kerstactie, musicals, sprookjes, videoclips, liedjes, bloembollen/bomen planten, verhalenwedstrijden en zelfs een nieuwe feestdag. De stichting is gestart in 2006 naar aanleiding van een succesvolle samenwerking met voetbalicoon Clarence Seedorf.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie