Afbeelding
Christian Bionda

Flink meer bezoekers mede dankzij overkapping Emiclaer on Ice

12 december 2018 om 14:01 lokaal

KATTENBROEK De ijsbaan op Emiclaer heeft in zijn eerste week al 20 procent meer bezoekers getrokken ten opzichte van de opening van vorig jaar. Dat heeft volgens de organisatie te maken met het feit dat de baan nu overdekt is en dat de horeca dichterbij de schaatsbaan staat.

Jeroen van der Veer

De drijvende ijsbaan heeft zich flink ontwikkeld. Na een evaluatie zijn van de minpunten dit jaar pluspunten gemaakt. ,,Het was al meerdere jaren een droom van de ondernemers om een ijsbaan te realiseren. Als je dan uiteindelijk merkt dat er iets beter kan, moet je bekijken of dat in de mogelijkheden ligt", aldus mede-organisator Antoine Zuiderwijk.

HARDE WIND Het heeft de ondernemers dit jaar dan wel wat meer gekost om de baan te realiseren, maar daarvan wordt nu al geprofiteerd. Door de overkapping konden liefhebbers gewoon schaatsen terwijl het regende en dit zag de organisatie ook terug in de bezoekersaantallen. ,,Nu moeten we dit doortrekken."

HORECA Waar bezoekers vorig jaar nog klaagden over de harde wind, is dat nu verleden tijd. De overkapping houdt deze tegen en daardoor is het voor de horeca ook gunstiger. ,,Die hebben wij dit jaar direct naast de ijsbaan gezet. Hierdoor kun je direct door naar je warme chocolademelk en zit je ook nog eens uit de wind."

Om alles goed te laten verlopen, is ook beveiliging nodig. ,,We hebben drie camera's op het terrein en ook op de flats hangt er een. Hierdoor zitten we er bovenop, al verwacht ik geen problemen. Vorig jaar hebben we slechts een incident gehad met vandalisme."
Tot en met zondag 27 januari kan er elke dag geschaatst worden van 13.00 tot 19.00 uur en het klapstuk is op 12 januari. Dan komt zangeres Maan naar de ijsbaan om samen met de aanwezigen liedjes te zingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie