Afbeelding
Amnesty Amersfoort

Speciale Amnestytrein doet Amersfoort aan

11 december 2018 om 07:28 lokaal

AMERSFOORT Op perron 4A van het station in Amersfoort stopte maandag een bijzondere trein, de Write for Rightstrein van Amnesty. In het kader van de Dag van de Rechten van de Mens was de trein de hele dag onderweg met bekende Nederlanders aan boord, onder wie minister Sigrid Kaag, gastheer Erik de Zwart, zangeres Juylia Lo'ko en loco-burgemeester Kees Kraanen. 

De trein maakte ook een tussenstop in Amersfoort en passagiers konden gratis meereizen op vertoon van de barcode die ze via e-mail of van een vrijwilliger hadden gekregen. Onderweg konden de passagiers een brief overschrijven die naar autoriteiten wordt gestuurd. De brieven roepen regeringen op om activisten die vastzitten vanwege hun strijd tegen schendingen van mensenrechten vrij te laten. ,,Doordat er massaal geschreven wordt, lukt het ieder jaar weer om een aantal activisten vrij te schrijven", aldus Amnesty. 

ACTIVISTEN Reizigers schreven voor tien vrouwelijke activisten: ,,Onder anderen voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actievoerde tegen de doodstraf. Ook werd er geschreven voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen en voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie