Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Kickbokser Bayrak schittert bij debuut op Glory

9 december 2018 om 16:45 Sport/sport

AMERSFOORT Het is de Amersfoortse Ertugrul Bayrak gelukt om zijn eerste kickbokswedstrijd op Glory te winnen. In Ahoy vocht de 26-jarige zaterdagavond tegen Donovan Wisse en de nog overslagen sporter werd na drie rondes door Bayrak verslagen. 

Jeroen van der Veer

Vorige week sprak Bayrak in deze krant over de weg die hij moest afleggen om bij het grootste kickboksevenement te komen en die lange weg spookte voor het duel nog even door zijn hoofd. ,,Ik was echt zenuwachtig. Dat had ik niet verwacht van mijzelf. De druk was groot, want het was mijn eerste keer op Glory."

Eenmaal in het gevecht verdwenen de spanningen en werd de werkelijkheid nog mooier dan zijn droom: ,,We hebben er samen echt een show van gemaakt en ik denk zelfs een van de betere wedstrijden van de avond. Ik groeide in de partij en in de tweede ronde werd ik steeds sterker en begon ik meer te drukken."

In de derde ronde moesten de sporters alles op alles zetten en werd het tempo flink opgevoerd. ,,Met bodyshots en lowkicks heb ik de partij naar mij weten toe te trekken. Het was enorm gaaf om op dit podium te schitteren en het smaakt naar meer..."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie