om haar heen vouwt ze geluk
om haar heen vouwt ze geluk Nôanne

'Omdat geluk groter wordt als je het deelt'

5 december 2018 om 20:58 lokaal Deel je nieuws

Ze zit in de bank met om haar heen origami kraanvogels. “Als je er 1000 van vouwt, staat dat voor voorspoed en geluk voor iemand die dat kan gebruiken”. Nôanne van 14 is bezig haar geluk te beproeven.

“Op school (MAVO Muurhuizen) zijn we druk bezig met een internationaliseringsproject. Toen ik begreep dat je daarmee ook naar Afrika kon om de “Stichting Sengerema” te helpen, wist ik het gelijk, dat wil ik doen! Je moest er een sollicitatieprocedure voor doorlopen. Ik heb mijn brief verstuurd om de nek van een reuzen kraanvogel. Dat was één van de eerste van de 1000!”

Geluk, dat heb ik eigenlijk wel. Het feit dat ik hier geboren ben en bijvoorbeeld naar “De Springplank” (musicalschool) ga waar ik kan dansen en zingen. Toen ging ik me wel afvragen hoe geluk daar in Afrika zou zijn.”

Ze heeft er ook echt een onderbouwde gedachte bij. “Geluk kun je niet kopen, dus geef je een vrijwillige bijdrage voor een vogel die je komt uitzoeken. Deze geeft je weg met een mooie wens. Dat is de eerste keer geluk. Die bijdrage gebruik ik om naar Afrika te gaan, daarin zit de tweede keer geluk. Als het mij dan lukt om dáár ook nog eens iets goeds te doen of te betekenen, dan heb je drie keer geluk.”

Haar handen gaan onderwijl door met werken. Iedere vogel heeft een uniek design. Van landkaarten, strips, muziekpapier, naar alle kleuren van de regenboog.

Als ik haar vraag of ze het voor elkaar gaat krijgen om de reis bij elkaar te krijgen, kijkt ze zelfverzekerd. “Ik heb een Instagramaccount geopend waar ik bestellingen binnen krijg. Daarnaast ga ik nog in wat winkels kijken of zij een soort van verkooppunt willen worden. Zo’n kraanvogel staat erg mooi óp of áls een cadeautje. Het geeft het iets speciaals. Ook hoop ik dat er ergens in Amersfoort een bedrijf komt dat het in zijn Kerstpakketten erbij wil stoppen. Laatst  kreeg ik een aantal grotere bestellingen. Managers kopen er bijvoorbeeld voor iedere werknemer eentje met een persoonlijke briefje erbij. Dan weet ik, die kraanvogels gaan geluk brengen of in het ieder geval een glimlach”

1 ding is zeker, de reis naar Afrika heeft niet alleen een gelukszoekster met zich mee gebracht maar ook een kleine onderneemster die overtuigd is dat haar plan op deze manier gaat slagen.

En omdat geluk groter wordt als je het deelt, kun je haar op Instagram vinden: @lucky_crane_by_noanne

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie