Sint-Jorispenning voor directeur Alliantie Koos Koolstra

7 december 2018 om 18:00 lokaal

AMERSFOORT Koos Koolstra, directeur van de Alliantie regio Amersfoort, ontving vrijdag 7 december de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius.

Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de volkshuisvesting in de regio Amersfoort. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheid wegens pensionering in Hart van Vathorst in Amersfoort. Koolstra (1954) is sinds 2002 directeur de Alliantie regio Amersfoort.

Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Als directeur van een woningcorporatie met ruim 15.000 huurwoningen was Koos Koolstra jarenlang betrokken bij grote stads- en buurtvernieuwings-projecten zoals Amersfoort Vernieuwt. Toch staat voor hem niet steeds alleen de fysieke omgeving van die vernieuwingsprojecten centraal. Minstens even belangrijk vindt hij de beleving van bewoners en gebruikers. Het is dan ook niet vreemd dat hij in de afgelopen jaren steun gaf op vele manieren aan maatschappelijke activiteiten en projecten in Amersfoort."

Hij was onder andere actief voor stichting Matchpoint Maatschappelijk Ondernemen Amersfoort, Wonen boven Winkels (WBWA), later Stadsherstel Midden Nederland en stichting Citymarketing Regio Amersfoort. Hij is oprichter en voorzitter van het regionale platform SWEV (Samenwerkende Woningcorporaties Eem- en Gelderse Vallei) en maakt in die functie deel uit van het Bestuurlijk Overleg Regio Amersfoort. Hij is lid van de stuurgroep Vathorst Beheer, bestuurslid voor de Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB) en oud commissielid voor de Hoge School Utrecht. Voor Scholen in de Kunst Amersfoort zit hij in de raad van toezicht.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie