Wethouder van sportzaken Hans Buijtelaar kwam langs bij het CJVV Life Goals project.
Wethouder van sportzaken Hans Buijtelaar kwam langs bij het CJVV Life Goals project. CJVV

CJVV Life Goals bewijst zijn waarde

8 december 2018 om 08:16 Sport/sport

AMERSFOORT ,,Door te sporten zijn mensen er gewoon beter aan toe", aldus CJVV voorzitter Peter Coenen tijdens een bezoek van de wethouder van sportzaken Hans Buijtelaar. Hij kwam om kennis te nemen van de stand van zaken bij het CJVV Life Goals project voor kwetsbare mensen.

,,Hoe kun je kwetsbare mensen de gelegenheid bieden om te bewegen." Met deze vraag ging het bestuur van CJVV in 2016 aan de slag. Life Goals is een landelijke organisatie die sportclubs ondersteunt bij het realiseren van deze doelen. Peter Coenen ligt toe: ,,Het gaat om kwetsbare mensen vanuit verschillende achtergronden. Hoe kom je als voetbalclub met deze doelgroep in contact", was zijn vraag. ,,Tenslotte zijn we er in geslaagd de op dit gebied belangrijkste spelers in de stad te interesseren. Het gaat hierbij om het Leger des Heils, GGZ Centraal en Kwintes." Vervolgens moesten er gespecialiseerde sportcoaches worden opgeleid.

Inmiddels draait het project meer dan een jaar en staan 138 personen ingeschreven, worden er per jaar 144 trainingen gegeven en worden zeven sporten aangeboden. Nog steeds sluiten mensen aan die ook willen bewegen. Het project loopt tot september 2019. De club wil graag doorgaan, omdat het zijn waarde heeft bewezen. ,,Uit een kleinschalige monitor bleek dat het welzijn en welbevinden van deelnemers significant is gestegen", aldus de voorzitter. Hij hield de wethouder dan ook voor dat CJVV haar best gaat doen voor een nieuwe financiering om ook na 2019 verder te kunnen gaan met deze doelgroep.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie