Bewoners en de wethouder onthullen de naam
Bewoners en de wethouder onthullen de naam Gretha Gloudemans

Schuilenburg een trefpunt rijker

4 december 2018 om 14:32 Sport/sport Deel je nieuws

Met veel belangstelling is zaterdag het nieuwe ‘Trefpunt Operahuis’ in Schuilenburg geopend. Enkele vrijwilligers uit de buurt hebben met wethouder Tigelaar zaterdag de naam onthuld.

‘Van bewoners voor bewoners’ is het adagium van het Trefpunt. Toen een halfjaar geleden een pand beschikbaar kwam op het Operaplein konden de ideeën uitgevoerd worden. Het pand wordt gehuurd van De Alliantie. 

Jos Gloudemans, initiatiefnemer van het eerste uur, is trots op het resultaat tot nu toe. “Met de vrijwillige inzet van een tiental vrijwilligers is hard gewerkt aan een grote opknapbeurt. Het moet een huis worden voor Schuilenburg, waar mensen welkom zijn voor koffie/thee en een praatje, voor activiteiten van jong tot oud en voor informatie, vragen en ideeën. Ook worden er informatiemiddagen en -avonden voor vaders, ouderen en jongeren gehouden.”

De nieuwe naam is samengesteld uit een aantal suggesties van bewoners. Een Trefpunt in Schuilenburg is nieuw en het programma krijgt langzaamaan vorm. Veel ontmoetings-activiteiten, uitwisseling met moeders en kinderen, creatieve middagen voor ouderen en er is nog veel meer mogelijk. Er zijn nog vrijwilligers welkom om het Trefpunt te beheren en een goede sfeer te creëren. 

Mensen met ideeën voor activiteiten kunnen zich melden. Buurtnetwerker Omar Benali van Indebuurt033 is beschikbaar om mee te denken en kan mensen adviseren over het aanvragen van subsidie. Je kunt hem bereiken via omar.benali@indebuurt033.nl.

Het Trefpunt heeft financiële steun gekregen van Indebuurt033 en van het Oranjefonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie