Filmprogramma De Lieve Vrouw 6 tot en met 12 december

3 december 2018 om 13:51 lokaal Deel je nieuws

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl

PREMIÈRES 

Cold War Regie: Pawel Pawlikowski

Een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Met deze film, muzikaal fantastisch en een feest voor het oog, won Pawel Pawlikowski de prijs voor beste regisseur in Cannes.

The state against Mandela and the others Regie: Nicolas Champeaux

Met archiefbeelden, animaties en gesprekken met onder anderen Winnie Mandela geeft 'The State Against Mandela and the Others' een geschiedenisles die je onmogelijk uit een boek kunt halen.

SPECIALS

Cinesingle  

Zondag 9 december 12.00 uur

Becoming Astrid Regie: Pernille Fischer Christensen

‘Becoming Astrid’ vertelt het verhaal van Astrid Lindgren die met haar fantasierijke kinderboeken als ‘Pippi Langkous’ symbool staat voor de vrije mens die met conventies durft te breken.

Gay 

Zondag 9 december 19.00 uur 

I miss you when I see you Regie: Simon Chung

Jaren na hun verboden kus, zoekt Jamie zijn schoolvriend Kevin weer op. Ze hebben nog steeds gevoelens voor elkaar. Kiest Jamie voor zijn geluk, of voegt hij zich naar de strenge normen van de Hong Kongse maatschappij?

MOVIES THAT MATTER 

Maandag 10 december 19.15 uur 

The Poetess Regie: Stefanie Brockhaus, Andreas Wolff

De docu schetst een beeld van de streng religieuze Saudische samenleving aan de hand van het populaire Arabische televisieprogramma 'Million’s Poet' en gesprekken met één van de weinige vrouwelijke deelnemers.

KLASSIEKER 

Maandag 10 december 21.10 uur

Mulholland Drive Regie: David Lynch

Deze klassieker van ‘master of weird’ David Lynch is een mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal, seks en suspense. Begin 2000 won de film onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.

ROYAL OPERA HOUSE 

Woensdag 12 december 12.00 uur 

The Nutcracker - Encore Regie: Peter Wright

Het ultieme decemberuitje voor het hele gezin, deze klassieker, die door balletliefhebbers over de hele wereld op handen wordt gedragen.

JEUGD 

Gordon & Patty en de zaak van de gestolen nootjes (AL) Regie: Linda Hambäck

De pientere muis Paddy is politie-inspecteur in het Dierenbos. Als twee jonge dieren vermist worden en er verhalen zijn over een gevaarlijke vos, vraagt ze hulp aan pad Gordon, de gepensioneerde inspecteur.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie