Afbeelding
Joëlle Kelderman

Triathlon door Vathorst

3 december 2018 om 07:21 Sport/sport

VATHORST Zwemmen door de kanalen in Vathorst, fietsen door de polder en uiteindelijk hardlopen naar de finish tegenover de bibliotheek in de nieuwbouwwijk.

Jeroen van der Veer

Het kan op zaterdag 1 juni 2019 tijdens de eerste triathlon in de Amersfoortse wijk. Het begon als 'een leuk ideetje', maar inmiddels is organisator Geert Lantink helder; de triathlon in Vathorst gaat er komen. Na veel en uitvoerig contact met diverse partijen is duidelijk geworden dat zijn plan realistisch en haalbaar is en daardoor kan het wereldkundig gemaakt worden.
Het is een voor jong en oud toegankelijk buitenevenement. Er zullen Nederlandse toppers aan de start van de Olympische afstand verschijnen, maar ook voor beginners is er uitdaging genoeg.

,,Ik hoop op veel belangstelling en aanmeldingen", aldus de enthousiaste 32-jarige Lantink. ,,Inmiddels heb ik al meerdere aanmeldingen, veelal van wijkbewoners. Hartstikke leuk natuurlijk."

ROUTE Zelf beoefent de inwoner van Amersfoort de sport ook. Toen hij ziek op de bank lag, kwam hij met het idee om het evenement in zijn woonplaats te organiseren. Momenteel moet er nog veel worden geregeld. Een deel van het parcours zal door Vathorst gaan, maar ook de polder wordt in de route betrokken. ,,De definitieve wegen moeten we nog bedenken, maar voor de andere twee onderdelen ligt het vast. Het evenement komt er echt."

INSCHRIJVEN Inschrijven kan nu nog op de website van de Nederlandse Triathlon Bond. Volgende week lanceert Lantink zijn eigen website. Er zullen op 1 juni meerdere afstanden zijn, waardoor het ook voor jeugd tussen de twaalf en zestien jaar en de wat minder fanatieke sporters interessant is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie