Afbeelding

Indie Double Bill in Fluor

29 november 2018 om 10:28 Uit-cultuur/nieuws

FLUOR Great Lake Swimmers bestaat dit jaar alweer vijftien jaar. In die tijd heeft de band zeven albums, meerdere EPs en live uitvoeringen uitgebracht. Terwijl de indie folk band de wereld over trekt, is de band door het Canadese netwerk CBC al uitgeroepen tot nationale schat. Het is dan ook niet gek dat de band twee keer is genomineerd voor de Juno Award, de Canadese Grammy's. Naast dat Great Lake Swimmers op het podium staat komt Kim Janssen ook.
Kim Janssen is geboren in Nederland maar opgegroeid in Azië. Zijn muziek mengt glanzende synths met grootse, orkestrale arrangementen en heeft als rode draad Kim's stem. Strijkers en blazers omringen rustige ballades en uitbarstingen van maximalistische pop, terwijl Kim herinneringen van Loi Krathong, aardbeving en politieke onrust verbindt met een huiselijk beeld van voortuinen, verjaardagsfeestjes en Chinese restaurants.

Great Lake Swimmers + Kim Janssen is op vrijdag 30 november in FLUOR. De zaal van FLUOR is om 20.00 uur geopend, het programma start om 20.30 uur. Tickets zijn te koop op www.fluor033.nl of bij Velvet Music in Amersfoort, voor 14,00 euro excl. 1,50 euro servicekosten.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie