Prijswinnaars K.F. Hein Fonds Stimuleringsprijs 2018
Prijswinnaars K.F. Hein Fonds Stimuleringsprijs 2018 Anna van der Kooij

King Arthur Groep wint K.F. Hein Stimuleringsprijs 2018

26 november 2018 om 12:33 lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 22 november reikte het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden voor de tiende keer de K.F. Hein Stimuleringsprijs uit. De hoofdprijs van € 10.000 ging naar de Amersfoortse organisatie King Arthur Groep (KAG Zorg) voor het project 'Met dementie in beweging en erop uit', een programma voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Met de prijs kan het project het komende jaar gerealiseerd worden.

De tweede prijs ging naar St. Pieters en Bloklands Gasthuis voor het project ‘Ontwikkeling en inrichting van het kalme hofje’ op locatie Wervershof te Amersfoort. Resto VanHarte won voor het project ‘Heel Utrecht Kookt! Social Food Festival’ de derde prijs.

Eerste prijs: Met dementie in beweging en erop uit
King Arthur Groep (KAG Zorg) uit Amersfoort zet zich in voor mensen met dementie. Dit doet ze onder andere door een laagdrempelige ontmoetingsplaats aan te bieden in Utrecht Zuilen. Dit jaar werd gestart met een specifiek programma voor mensen met dementie op jongere leeftijd. Het programma zet enerzijds in op sport en spel en anderzijds op uitstapjes buiten de deur. De doelgroep raakt steeds meer in een isolement en vereenzaamt. Door te sporten en te bewegen krijgen de mensen weer meer contact met hun lichaam en de omgeving om zich heen. Ze krijgen meer energie, maken meer contact met anderen en oude interesses komen weer boven, wat heeft geleid tot de behoefte aan uitstapjes naar musea, de botanische tuin of gewoon een wandeling in de natuur. De kracht van het project zit in de eenvoud, vindt de jury. Het project is een mooi voorbeeld van ‘gewoon’ doen, vanuit bevlogenheid en een warm hart voor de doelgroep. De eerste stappen waren veelbelovend en de jury juicht het van harte toe dat het project wordt voortgezet en uitgebreid.

De jury bestaat uit Pieter Hooimeijer (voorzitter), Aleid Kruize, Astrid van Steenhoven, Ninke van Keulen, Jacques Happe en Patricia Wijntuin.

K.F. Hein Stimuleringsprijs
Sinds 2008 reikt het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden de jaarlijkse K.F. Hein Stimuleringsprijs uit aan Utrechtse organisaties voor maatschappelijk werk. Met de prijs zet het fonds organisaties in het zonnetje, die zich op bijzondere wijze onderscheiden in de zorg voor hun cliënten. Doel van de prijs is een impuls te geven aan het maatschappelijke domein waardoor er nieuwe kansen en mogelijkheden voor kwetsbare doelgroepen ontstaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie