cover
cover p.zwart

Rik Bronkhorst over zijn jeugd in de Bloemenbuurt van Amersfoort

23 november 2018 om 11:34 Sport/sport Deel je nieuws

Rik Bronkhorst heeft een verhaal geschreven over de zijn jeugd in de Bloemenbuurt van Amersfoort. Het is het verhaal van en over Avron. Hij groeit op te midden van generaties met de mentaliteit van vóór de Tweede Wereldoorlog terwijl langzaam maar zeker de Nieuwe Tijd en de vrijheidsdrang van de jaren ’60 gloort.

Zonder geborgenheid, liefde en veiligheid die een kind nodig heeft gaat hij op weg en wordt zijn wereld, zijn leven, steeds onveiliger. Avron blijkt ook nog eens een buitenbeentje, een koekoeksei gelegd in een verkeerd nest. Hij beschouwt met naïviteit en verwondering zichzelf en zijn directe omgeving.

Een omgeving die hem niet kan of wil begrijpen: hij is anders en dat voelt hijzelf ook. Ondanks zijn roep om hulp is hij onmachtig om het tij te keren en zakt hij weg in eenzaamheid.

Het verslag over het leven van Avron geeft schrijnend weer hoe ouders en zorgverleners falen terwijl de buurt toekijkt.

Rik Bronkhorst (1950) is geboren en opgegroeid in de Bloemenbuurt van Amersfoort.  Het boek is sterk autobiografisch maar is toch geen letterlijk verslag van de gebeurtenissen in het leven van de auteur.

Een meeslepend boek dat dit opgroeiende, nieuwsgierige en intelligente kind plaatst in een veranderend tijdsbeeld.

 

Gegevens van het boek:

De buurt was veilig – Rik Bronkhorst

ISBN 9789401591143

172 pag. , ing., Prijs € 19,95

 

Verkrijgbaar via de (internet)boekhandel.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie