Afbeelding
Arnoud J Spaaij

Veelzijdig Casa d'Italia

28 november 2018 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Wie bij Casa d'Italia naar binnen stapt waant zich even in Italië. Je ruikt er het vers gebakken brood, de olijven en de kruidige kazen. In de winkel van Dick en Wilma van Veelen vind je dan ook alles als je van lekker Mediterraans eten houdt.

Arnoud J Spaaij

Een verswinkel in Italiaanse producten, zo kan je het heel kort samenvatten. Tegelijkertijd doe je Casa d'Italia er veel tekort mee. Zodra eigenaar Dick van Veelen aan de praat raakt blijkt al snel de veelzijdigheid van zijn bedrijf: ,,Wat je bij mij koopt, koop je in Italië in de supermarkt," en daarmee doelt Van Veelen juist op de producten die hier helemaal niet zo gewoon zijn. Een lange wand vol met koekjes, olijfolie, chocolade en bijvoorbeeld glutenvrije pasta vult de zaak aan één zijde. De andere kant van de ruime winkel is voor een indrukwekkende vitrine vol met tal van verse producten zoals maaltijden en salades. Dagverse producten als dat ook maar enigszins kan, zo legt Van Veelen uit. De verse pasta's, sauzen en Italiaanse snacks maakt hij zelf in de keuken achter de winkel. ,,Daar bereid ik zoveel mogelijk alles zelf. Ik maak het deeg van de pasta's en ook bijvoorbeeld de béchamel voor lasagne."

CATERING Hij bereidt niet alleen de dagelijkse zaken voor de winkel maar ook alles voor de catering van Casa d'Italia komt er vandaan. ,,We verzorgen dagelijks broodjes voor de lunch van vele bedrijven. Voor vergaderingen, recepties en feesten op locatie maken we zelf de buffetten. En we zetten vanzelfsprekend alles kant en klaar op locatie." Geheel in stijl als het nodig is, wordt duidelijk: ,,Een groep vrienden wilde afgelopen zomer in Italiaanse sfeer een maaltijd hebben. Compleet met van die lange tafels zoals de Italianen dat ook doen. Ook daar zorgen we voor."
Van Veelen kookt al sinds zijn veertiende. Zes jaar geleden nam hij Casa d'Italia over. Zijn vrouw Wilma bestiert de winkel. Ze werkte al langer bij Casa d'Italia. ,,Met een heel team doen we het nu. Aanvankelijk hebben we ook al het personeel overgenomen. Wel hebben we veel dingen naar een hoger niveau getild," zegt Van Veelen en hij gaat door, ,,En recent hebben we eens goed naar de winkel laten kijken. Voorin komt een koffiebar. Je kijkt dan tijdens het koffiedrinken naar de gezellige drukte op de Leusderweg. De verbinding naar de keuken wordt open zodat klanten mee kunnen kijken en vooral ook ruiken wat we maken."

Recent kwam er een panini-ijzer. ,,Daarmee gaan we deze week van start," vertelt Van Veelen, ,,Vooral de jongeren in de wijk, waarvan er veel in de buurt wonen, vinden deze erg lekker." De klantenkring is heel gevarieerd. ,,Zeker, voor onze speciaalproducten komen er zelfs mensen uit Almere en Deventer." Maar ook de bewoners van het Leusderkwartier weten Casa d'Italia goed te vinden. Daar doen ze dan ook alles aan: ,,We willen authentiek Italiaans blijven. En ook bij de tijd."

a        [Casa d' Italia, Leusderweg 218, 3817 KG Amersfoort, 033 4612713, www.casaditalia.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie