David Linx
David Linx Marco Mertens

Try-out Folk Around the World: David Linx en Mike Del Ferro

22 november 2018 om 09:22 lokaal Deel je nieuws

Mike del Ferro brengt in samenwerking met Challenge een tiendelige cd serie uit ‘Songs inspired wandering the world’. Een cd met zanger David Linx wordt de vijfde in deze serie. Hiervoor is woensdag 5 december een try-outconcert bij Stadscafé de Observant. De aanvang is 20:30 uur en de entree €5,00.

De Belgische/Franse zanger David Linx en de Nederlandse pianist Mike del Ferro zijn jeugdvrienden en delen sindsdien al hun bezetenheid voor muziek en jazz. Beiden ontwikkelden hun eigen muzikale carrière en toeren al jaren in verschillende bezettingen over de hele wereld waarbij ze elkaar af en toe tegenkomen. Zo kwamen ze elkaar ook tegen tijdens de Edison Awards 2017 en besloten toen eindelijk de samenwerking waar ze al lang over praatten op poten te zetten.

Het uitgangspunt voor deze samenwerking is het onderzoeken van de eigen identiteit; weten wie je bent. Het is een weerspiegeling van hun vele tours waarbij ze kennismaken met vele culturen en de mooiste folksongs uitkiezen, een eigen interpretatie geven en ook nieuw repertoire schrijven.

David Linx heeft al in vele talen gezongen en opgenomen van Frans, Spaans, Portugees, maar ook Sardisch en Italiaans. “Elke taal swingt als je zelf maar swingt en als jazzmusici vinden we altijd harmonische invalshoeken en kan improvisatie elk moment opduiken”. David Linx ontving de Edison award 2017 in de categorie jazz vocal voor het album BREL dat hij maakte met het met het Brussels Jazz Orchestra.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via www.observant.nl.

Entree € 5,00
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie