Ontwerp Smartsieraad Emmy Woltering de beste

21 november 2018 om 14:21 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT De organisatoren van het jaarlijkse Smartlappenfestival Amersfoort hebben de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het Smartsieraad bekendgemaakt. Emmy Woltering kwam als de beste tevoorschijn. Een onafhankelijke jury, onder leiding van Hanneke Bakker, moest uit totaal negen inzendingen een keuze maken waarbij de smartelijke, originele, kleurrijke en 'foute' uitstraling als criteria golden. Verder moest het sieraad makkelijk te maken zijn en de kostprijs laag. De opbrengt van het sieraad komt volledig ten goede aan het mede mogelijk maken van het festival.

Een werkgroep, onder leiding van Machteld Gouw en Lien Smeeing, kan nu alle voorbereidingen treffen (inkoop materialen e.d.), zodat ruim 35 vrijwilligers in januari kunnen starten met de fabricage van het sieraad. Drie weken voor aanvang van het muziekfestijn wordt het Smartsieraad gepresenteerd en aangeboden aan een mysterie guest, een bekende Nederlandse artiest die veel voor het Nederlandstalige lied heeft betekend. 

Het Smartlappenfestival Amersfoort wordt volgend jaar op 13 en 14 april gehouden. Op de eerste dag (zaterdag) treden op de vele podia in de binnenstad 24 koren op, een dag later acht koren. Met als afsluiting een samenzang van alle koren op de Groenmarkt. Op zaterdagavond treden in een feesttent Nederlandstalige artiesten op, zondagmiddag gevolgd door optredens in de vele horecagelegenheden rond de pleinen.
Voor meer informatie kan de site smartlappenfestivalamersfoort.nl geraadpleegd worden.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie