Workshop paardenmassage
Workshop paardenmassage Mike Sijmons

Dressuur clinics Rien van de Schaft in Terschuur groot succes

15 november 2018 om 16:52 Sport/sport Deel je nieuws

“Zeker voor herhaling vatbaar” waren de woorden van alle deelnemers en kijkers, die aanwezig waren gedurende de clinics die Rien van de Schaft verzorgde bij Stal Doppenberg in Terschuur.

Rien van de Schaft was coach van het Nederlands Olympisch dressuur team.

Hij wilde heel graag de clinics op stal Doppenberg op maandag 12 november verzorgen, maar stelde wel dat deelnemers aan de praktijk eerst een theoretische achtergrond van hem bijwoonden. Hij wilde dat omdat hij eerst de achtergrond van het zijns inziens vriendelijk en goed trainen van het paard uit wilde leggen, zodat hij gedurende de praktijk daarop door kon gaan.

14 Amazones en een flink aantal geïnteresseerden woonden deze theorie clinic bij en daarna werden de praktijklessen verzorgd. 

Vanaf 14.45 tot 21.30 werden 8 praktijklessen gegeven aan combinaties die uit verschillende delen van Nederland naar Terschuur waren gekomen. Een aantal deelneemsters hadden gekozen om als duo deel te nemen en twee amazones wilden graag een solotraining. 

Tevens verzorgde Martine du Floo van Pegasus, homeopathie en meer voor mens en dier een informatieve paardenmassage workshop en verschillende inloopconsulten op het gebied van homeopathie. 

Aan het eind kregen de deelnemers een goed gevulde goodybag en een certificaat. 

De organisatie was in handen van Martine du Floo en Cindy van Laar en de stalhouders Barbara en Lub Doppenberg hadden hun locatie ter beschikking gesteld. 

Zeker voor herhaling vatbaar. Het ligt in de bedoeling zo’n dag meerdere keren te gaan organiseren.

Met dank aan sponsoren Stal Doppenberg, Pegasus, homeopathie en meer voor mens en dier, Buro Hans en fotograaf Annemiek Nierop. 

Op de foto’s indrukken van de theorie, paardenmassage en de praktijkles van Cindy van Laar met Tomke.

De foto’s van de theorie en de praktijkles zijn genomen door Annemiek Nierop en de foto van de paardenmassage zijn genomen door Mike Sijmons.

Instructie Rien
Praktijkles Cindy van Laar met Tomke
Theorie
Rien van de Schaft
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie