Snel weer fit en zonder pijn

21 november 2018 om 17:31 Nieuws

SCHOTHORST Dick Molenaar begon 38 jaar geleden, na zijn studie fysiotherapie, een eigen praktijk in Hoogland. Anno 2018 is hij gevestigd in een royaal representatief pand aan de Schothorsterlaan, te midden van een behoorlijk verzorgingsgebied waaronder sportverenigingen als Altis, MIA, Forza en VVZA.

Arjan Klaver

De vraag naar fysiotherapie neemt toe door dubbele vergrijzing en de groei van chronisch zieken. Dit zorgt er voor dat er meer behoefte is aan specialismen. Ook verschuift de vraag van behandeling naar preventie. Molenaar: ,,Bij ons zijn alle specialismen onder een dak geplaatst. Natuurlijk weten de sportverenigingen onze praktijk in het algemeen en onze master sportfysiotherapeuten in het bijzonder te vinden", opent Molenaar. ,,Dat zijn Bobby Vonk en Petra Wildeman. Zij hebben de hoogste graad die in dit vakgebied te halen is. Beiden verzorgen ook lezingen aan trainers en geven hersteltrainingen op de verenigingen. Zij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van de klachten met de terugkeer naar de sport als einddoel. Dat kunnen vanzelfsprekend uiteenlopende klachten zijn. Ook wordt vanaf begin af aan gekeken naar wat de patiënt ondanks zijn of haar blessure of klacht nog wél kan. Desgewenst kunnen we manuele therapie inzetten. Dit is ook een specialisatie binnen onze praktijk. Een manueel therapeut heeft extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en van de wervelkolom in het bijzonder. Deze vorm van therapie helpt bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en schouderpijn. Zo kan manuele therapie in de sport bijdragen aan de mogelijkheid om weer zonder beperkingen te kunnen bewegen. De sporter merkt direct het effect."

BEKKENTHERAPIE ,,Daarnaast hebben we een bekkentherapeut met ruime ervaring in onderzoek en behandelen van klachten die te relateren zijn aan het bekken en de bekkenbodem. Vaak is er heel veel aan te doen. En dat geldt ook voor patiënten die bij ons in behandeling zijn voor oedeem. We hebben verschillende therapiebehandelingen: compressie en oefentherapie plus manuele lymfedrainage."

ONCOLOGISCH Fysio Amersfoort is ook het adres voor handtherapie en oncologisch fysiotherapie. ,,Een patiënt die behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, denkt vermoedelijk niet als eerste aan het op peil houden van de conditie. Toch is het zinvol om daar bij stil te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen. Tenslotte hebben we ook hartrevalidatie, die de patiënt in staat stelt om zijn leefstijl aan te passen en deze ook op langere termijn vol te houden. Dit leidt meestal tot verhoging van kwaliteit van leven. Kortom, 'snel weer fit en zonder pijn' is en blijft ons uitgangspunt."

a        [Fysio Amersfoort, Schothorsterlaan 80, 3822 NB Amersfoort, 033 - 4800942, www.fysioamersfoort.nl, info@fysioamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie