Afbeelding
ESTER OVERMARS FOTOGRAFIE

'Maak afscheid bespreekbaar'

7 november 2018 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Uitvaartbegeleider Linda van Alfen en nalatenschapsmakelaar Harriët Verkleij, verzorgen op dinsdag 6 november vanaf 19.00 uur een informatieavond in de Observant. Op deze kosteloze avond nemen de twee open en persoonlijk werkende onderneemsters, geïnteresseerden mee in de wereld van testamenten, uitvaarten en nalatenschappen.

Bianca van der Linden-Snel

,,Het einde van een mensenleven, het is onvermijdelijk. Een toenemend aantal mensen wil zelf invloed hebben op deze fase. Met deze laagdrempelige avond in de Observant willen we dit lastige onderwerp bespreekbaar maken. Wij geven veel praktische informatie en tips. Met uitleg kunnen wij veel misverstanden wegnemen."

TOT DENKEN AANZETTEN ,,Wij hopen dat kinderen van middelbare leeftijd hun ouders meenemen of vrienden elkaar, zodat er na deze avond een gesprek op gang komt. Naast dat het gezelliger is hoor je samen ook meer. Wij hopen met deze avond mensen tot denken aan te zetten zodat ze zelf de juiste keuze kunnen maken. Het is beter om dit onderwerp te bespreken vóór het moment dat het beladen wordt."

,,De volgende vragen komen aan bod: Wat is een (levens) testament, heb ik een testament nodig, ik heb een uitvaartverzekering, moet ik mijn uitvaart daar dan ook regelen, wat kost een uitvaart, ik heb geen kinderen, wie regelt het voor mij, wat kan ik zelf regelen, als er dementie in het spel is wordt dan alles door anderen voor mij besloten, staat de verdeling van de nalatenschap vanuit de wet vast," aldus de onderneemsters.

UITVAART Linda van Alfen vertelt vanuit haar ervaring als uitvaartbegeleider: ,,Steeds meer mensen willen naast de regie over het leven ook de regie over hun afscheid. Het geeft duidelijkheid en rust. Als uitvaartbegeleider regel ik een uitvaart die bij de overledene past en waarin je de liefde voor de overledene terugziet.

Als nabestaanden terug kunnen kijken op een mooie en liefdevolle uitvaart geeft dit troost en rust. Het gaat bij mij om de aandacht en creativiteit. Ook een kleine uitvaart kan lief en mooi zijn."

NALATENSCHAP Harriët Verkleij vult aan: ,,In ons vak hebben wij veel raakvlakken met elkaar. Kwaliteit met aandacht, daar staan wij voor. In mijn werk als nalatenschapsmakelaar merk ik dat er veel onwetendheid en misverstanden zijn over het maken van een testament. Op deze avond benoem ik zeven redenen waarom een testament verstandig kan zijn en welke keuzes je daarbij hebt. Ik leg het belang van een levenstestament uit en vertel over mijn werkzaamheden als testamentair executeur. Ik regel met volle aandacht alles omtrent de nalatenschap."

a        [Dinsdag 6 november, 19:30 (inloop 19.00 uur), De Observant, Stadhuisplein 7, www.lindavanalfen.nl, www.nalatenschapsmakelaar.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie