Afbeelding
Google Maps

Wegen in Hoogland te druk

31 oktober 2018 om 07:16 lokaal

HOOGLAND Er moet kritisch gekeken worden naar de Zevenhuizerstraat en de Hamseweg in Hoogland volgens Ben Stoelinga van Amersfoort 2014. De verkeerssituatie al hem jaren een doorn in het oog en nu is het tijd om door te pakken.

Jeroen van der Veer

De gemeente is momenteel bezig met het in kaart brengen van knelpunten op een deel van de Zevenhuizerstraat en Hamseweg. Het gaat hierbij om voorbereidingen van rioleringswerkzaamheden en renovatie van een beperkt deel van de Zevenhuizerstraat en Hamseweg. ,,Maar", benadrukt Stoelinga. ,,Laten we nou eens met meerdere partijen gaan praten om te bekijken hoe we de problematiek kunnen aanpakken."

LUISTEREN Daarom heeft Stoelinga maandagochtend een motie ingediend en wil hij op korte termijn met diverse partijen spreken. ,,Ondernemers, bewoners, gemeente, sportverenigingen en ga zo maar door. We moeten eens echt naar hen luisteren en dan hoor je dat hier echt iets moet veranderen."

NIET WACHTEN Het is erg druk op de twee wegen en daarnaast is er ook veel sluipverkeer. Dit gaat alleen maar meer worden, als er straks daadwerkelijk een tankstation komt bij Amersfoort Noord, verwacht Stoelinga. ,,Daarom pleiten wij ervoor een plan te maken met als hoofdvraag; hoe kunnen we Hoogland veiliger maken. Die twee wegen zijn echt druk en vooral als het straks donker is, is het er gevaarlijk. Wij willen niet wachten tot er een ongeluk komt met naar schoolgaande kinderen en daarom deze motie."

Stoelinga hoopt dat er een oplossingsrichting gepresenteerd kan worden tijdens een bijeenkomst in Hoogland. Wanneer en of dat gebeurt, is aan de raad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie