scootmobiel wiel met zwarte piet op skateboard
scootmobiel wiel met zwarte piet op skateboard mirko

Scootmobiels In Winkels Onveilig

29 oktober 2018 om 13:58 lokaal Deel je nieuws

Nu ik een paar keer van mijn teenslippers ben gereden in verschillende winkels, besloot ik toch eens mijn zegje te doen. Onlangs kwam in het programma Kassa naar voren, dat de Stint en de scootmobiel dezelfde fabricage hebben qua remmen. Het is zelfs zo, dat als je met een scoot moet remmen, dat je de rem moet loslaten, terwijl de natuurlijke reactie is: vastkknijpen en je ergens aan vastgrijpen, in dit geval dus aan de rem. Zo zag ik eens een dame met scoot dwars door een berg wc papier sjesen, met in elk geval een zachte landing.

Bij de kassa's staan vaak schappen met klanten die afrekenen en dan moet er een scoot door. Ga je de bocht om in een kleine winkel, dan kan je gratis meeliften op het winkelmandje voorop de scoot. Inmiddels is men er ook achter, dat de scoot ongebruikt in wooncentra staat en is er een reserveer- en uitdeel service gekomen voor scoots. Dat betekent ook dat mensen veel minder rijden en de 'touch' ermee een tikkie kwijtraken.

Vaak denk ik als ik een scooter vlak langs me heen zie sjesen ( ze moeten voorrang hebben, dat merk je), dat ik straks zonder tenen ook gezellig in zo'n ding kan. Ik zou graag wat meer maatwerk willen hebben, en te kleine winkels aanraden, om toch scoots te gaan verbieden. Het lijkt asociaal maar als ik een scootmobieler zie in een kleine winkel, ga ik een shoppie om.

Eerst was er een hoop ge-emmer over drempelverlaging en scootmobielvriendelijk. Ik heb altijd geleerd, dat vriendelijkheid twee kanten opgaat. De tijd van ach wat zielig is voorbij. de scoot geeft vrijheid aan mensen maar dat geldt ook voor de mens met nog 2 fitte onderdanen. Het is altijd hetzelfde liedje. Er is een hype en niet mobiel is zielig. Dan worden er maatregelen getroffen, maar geen maatwerk.

Winkels realizeren zich niet dat zij aansprakeijk zijn voor ongevallen in hun eigen toko. Als de Stint gelijk is aan de scoot, lijkt het me dus ook duidelijk dat remsystemen niet kunnen werken. Verkeerd ingrijpen door rem in te knijpen ipv los te laten, verhoogt snelheid met 17 km per uur!

Liedje:

Zie Stint komt de stoomboot, de scoot er weer aan. Ik houd graag mijn tenen, en mijn onderdaan. Ik word onderdanig, want het komt van rechts. Ik zie echt de scooter, niet die mens als iets slechts! De vrouw aan de kassa, zegt: 'Komt u maar hoor'. Ze krijgen weer voorrang en moeten erdoor. Dan zwaaien we allen, de scooter gedag. Ben blij dat ik nog kan lopen, op naar koffie en shag!

was getekend: De veeg (uit de pan) Piet

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie