Afbeelding
Walter Goyen

'Later als je Big Band' viert jubileum met groot feest

27 oktober 2018 om 09:21 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT In 2008 staken vijf vrienden de koppen bij elkaar om 'iets nieuws' te gaan proberen. Tien jaar later is de Later als je Big Band een veel gevraagde funky band met een geheel eigen stijl. ,,De vereniging heeft een enorme groei doorgemaakt en is inmiddels een graag geziene band op menig festival", aldus voorzitter Alex Koffeman. ,,Zo hebben we enkele malen op Amersfoort Jazz, Leusden Jazz en vele dorpsfeesten gespeeld, maar ook bijvoorbeeld op grote evenementen als de Kanaalconcerten Apeldoorn."

De Later als je Big Band komt officieel uit Amersfoort, maar repeteert al jaren in Achterveld. De band brengt een breed genre muziek waarbij alléén de traditionele big band bezetting traditioneel is. Voorzitter Alex Koffeman: ,,We gaan ons jubileum uitgebreid en op een unieke manier vieren op zaterdag 17 november in 'ons' Achterveld, met masterclasses en een fantastische feestavond, waarbij we hopen oude bekenden terug te zien en nieuwe mensen te ontmoeten."

,,We zijn er trots op dat we inmiddels alweer tien jaar een florerende vereniging zijn. Daarom willen we samen met professionals op het culturele vlak van de lichte muziek iets unieks, leuks en educatiefs organiseren voor de leden, maar vooral ook voor amateurmuzikanten. Deze dag moet een groot muzikaal feest worden, waarbij 's avonds het publiek wordt getrakteerd op een concert met gastsolisten Leo Janssen en Ruud Breuls van het Metropole Orkest."

MASTERCLASSES Er zijn zaterdagmiddag masterclasses voor alle secties van een Big Band (trompetten, trombones, saxofoons, ritme en zang) waar muzikanten zich voor kunnen inschrijven. De professionals van het Metropole Orkest zullen de deelnemers tijdens de masterclasses zaken bijbrengen als bijvoorbeeld intonatie, klankkleur en samenspel in een big band. ,,Een unieke kans voor amateurs en erg leerzaam natuurlijk." zegt bandleider Frans Mineur, die de Big Band inmiddels alweer zo'n vijf jaar leidt. ,,We hebben werkelijk topmuzikanten van het Metropole Orkest bereid gevonden deze dag met ons samen te werken. Een unieke gelegenheid om van deze absolute toppers te leren en ook met hen samen te spelen."

FEESTAVOND Aansluitend aan de masterclasses worden met de deelnemers aan de Masterclass vijf Big Band nummers gerepeteerd voor het concert tijdens de feestavond. Op die feestavond naast een optreden van de die dag samengestelde 'Later als je VERY Big Band', natuurlijk een optreden van de Big Band zelf met de gastsolisten van het Metropole orkest en aansluitend een dj.
Het hele evenement vindt plaats in partycentrum De Roskam in Achterveld, de plek waar de band iedere maandagavond repeteert.
Kaarten zijn te bestellen via de website van de Later als je Big Band: www.lateralsjebigband.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie