'Ons ambacht is onze kracht'

31 oktober 2018 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Maison Pierre Banketbakkerij aan de Leusderweg maakt de lekkerste gevulde speculaas van de provincie Utrecht. Dat blijkt uit een verkiezing die bakkerscoöperatie Beko organiseerde. Bijna driehonderd inzendingen werden gekeurd. „Dit is natuurlijk een geweldige erkenning na onze prijzenswaardige Bossche bollen en bekroonde oliebollen", aldus een blije Rudolf van Daatselaar.

Arjan Klaver

Van Daatselaar is sinds 2009 de ondernemer achter Maison Pierre. Hij nam het bedrijf over en behield voorts niet alleen de naam, maar ook het ambachtelijk vakmanschap. „Het ambacht van banketbakker zit in mijn dna, mijn opa en vader gingen mij voor. We maken iedere dag weer alles zelf en vaak met de hand. En dat beperkt zich niet alleen tot het bakken van speltbrood. Wist u trouwens dat wij ons speltbrood op gewenste dikte kunnen snijden?"

,,Alles is door onze ambachtelijke handen gegaan. En dan is het ook mooi dat je op enig moment een prijs kunt behalen. Wij deden afgelopen jaar mee in de drie categorieën: speculaas met- en zonder amandelen plus gevulde speculaas. We moesten hoge ogen gooien om in aanmerking te komen voor een provincietitel. En dat is gelukt in de categorie gevulde speculaas. En daar zijn we enorm trots op. Net als al onze producten maken we alles met eerlijke en pure ingrediënten."

,,Wat ons gevulde speculaas betreft is het logisch dat we het geheim van onze amandelspijs niet zullen prijsgeven." De jury beoordeelde de amandelspijs als smeuïg. Een vulling die een heerlijke smaaksensatie veroorzaakt in de mond. Ook het uiterlijk kreeg een hoge waardering. Van Daatselaar vult aan: ,,Bij het bakken hebben we goed gelet op de juiste oventemperatuur. Een hoge oventemperatuur met een korte baktijd levert speculaas op die niet gaar is, terugzakt en daardoor banken vormt. De baktijd staat in relatie tot de oventemperatuur en het gewicht van de gevulde speculaas. Nu we provinciaal kampioen zijn, hebben we erg veel succes met dit prijzenswaardige product."

Het succes geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de (kinder-)taarten, gebakjes, koekjes en de Amersfoortse trots 'de Keivaneenbonbon' die ze in samenwerking met Wijnkoperij Henri Bloem maken. Ze werken graag met lokale detaillisten en vakmensen.

Er is voldoende reuring in de winkel met een paar zitjes waar de klant een krantje kan lezen in combinatie met het nuttigen van een kopje koffie of thee met daarbij een lekkernij uit de winkel. Daarnaast heeft de klant in de winkel volop zicht hoe bijvoorbeeld chocoladeletters gemaakt worden. Klanten kunnen een geschenkpakket samenstellen, bijvoorbeeld voor de komende feestdagen. Van Daatselaar sluit af: ,,Beleving is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering. Een stukje gevulde speculaas proeven?"

a        [Banketbakkerij Maison Pierre, Leusderweg 123, 3818 AB Amersfoort, 033-4615553, info@maisonpierre.nl, www.maisonpierre.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie