Een huid die weer gaat stralen geeft zelfvertrouwen, zegt Danielle van Eldik.
Een huid die weer gaat stralen geeft zelfvertrouwen, zegt Danielle van Eldik. wordt nog doorgegeven

De Specialist: Wat doet een huidtherapeut?

1 november 2018 om 17:31 Zakelijk

AMERSFOORT Danielle van Eldik is huid- en oedeemtherapeut en heeft een grote passie voor haar werk. Veel mensen worstelen met huidproblemen al dan niet met een medische oorzaak. Met haar deskundigheid, specialistische kennis en gedrevenheid is haar drive de kwaliteit van leven verbeteren. Een huid die weer gaat stralen geeft zelfvertrouwen.

Bianca van der Linden-Snel

Bij het bekijken van de site van Huidtherapie Eemland vallen de foto's van de verschillende aandoeningen gelijk op. Huidproblemen zoals acne, couperose, fibromen, lipoedeem, littekens, rosacea en overbeharing worden zonder schroom getoond. ,,Veel mensen hebben te maken met huidaandoeningen. Mensen weten soms niet wat ze hebben. Door dit visueel te maken wil ik het herkenbaar en bespreekbaar maken."

ERVARING ,,Er is tegenwoordig veel mogelijk om klachten te verminderen of zelfs te verhelpen en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren. Het is jammer dat ik in mijn jeugd niet wist dat een huidtherapeut bestond. Vanuit eigen ervaring weet ik dat je heel onzeker kunt worden als je huidproblemen hebt. Ik had vroeger acne en werd daarmee gepest. Onzeker zijn over je huid hoeft echt niet meer. Er is nu zoveel mogelijk. Onlangs heb ik iemand behandeld die schuchter en ineengedoken binnenkwam. Na de behandeling durfde hij weer te praten en vertrok direct naar de kapper en de kledingwinkel. Hij bloeide helemaal op, er ging een nieuwe wereld voor hem open. Jezelf weer mooi vinden en tevreden in de spiegel kijken; ik koester het elke dag dat ik hier een klein bijdrage aan mag leveren", zegt Danielle van Eldik.

BEHANDELINGEN Bij binnenkomst van de praktijk voel je gelijk rust en een open sfeer. De praktijk is laagdrempelig en voelt vertrouwd. ,,Dat is belangrijk. Mensen moeten vaak een drempel over om hier te komen. Ik begin met een gratis intake gesprek waarna ik een persoonlijk behandelplan opstel. Een huidtherapeut is direct toegankelijk. Er is, in eerste instantie, geen verwijzing nodig. Uiteraard ben ik lid van de Beroepsvereniging NVH en BIG-geregistreerd. Ik volg veel congressen en cursussen. Daardoor ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van huidaandoeningen. Niet vergoede behandelingen zijn zeer betaalbaar. Vooraf bespreken we het verwachtingspatroon en maken we een foto die we later vergelijken met het eindresultaat. Mensen krijgen altijd voorlichting en adviezen mee voor thuis. De nazorg, even het belletje om te weten hoe het met je gaat, daarin maak ik het verschil. Het gaat bij mij om aandacht, vriendelijkheid, openheid en betrokkenheid. Dat is wat mensen, juist in dit digitale tijdperk, zo fijn vinden", besluit Danielle van Eldik.

Huidtherapie Eemland Vestiging Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort
Tel. 033-2037030
Vestiging Vathorst
Wervershoofstraat 367
3826 EM Amersfoort

info@huidtherapie-eemland.nl
www.huidtherapie-eemland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie