Ineke Ludikhuize
Ineke Ludikhuize Forte

Lezing over mantelzorg door ervaringsdeskundige bij Boekhandel Riemer

22 oktober 2018 om 08:07 lokaal Deel je nieuws

‘Een warme jas’ is de titel van het boek dat Ineke Ludikhuize schreef voor mantelzorgers.
Op donderdag 1 november vertelt Ineke over haar eigen ervaringen en over die van vele andere mantelzorgers. Na het opzeggen van haar betaalde baan werd zij fulltime mantelzorger voor haar echtgenoot (oud-politicus Willem Aantjes) tot zijn dood in oktober 2015. Sinds 2016 zorgt zij met anderen voor een buurvrouw die jong Alzheimerpatiënte werd.

Voor dit boek sprak ze met mantelzorgers in heel verschillende situaties, met jongeren en ouderen. Stuk voor stuk mensen die zorgen voor iemand waar ze een warme jas voor willen zijn. In de lezing vertelt ze over wat ze van die gesprekken geleerd heeft.

Ook gaat ze in op de maatschappelijke- en zingevingsvragen die mensen stellen als het over (mantel)zorg gaat. Woorden als liefde, plicht, werk, durven vragen, balans en humor komen voorbij. Welke valkuilen zijn er zoal voor mantelzorgers? Wat zou elke mantelzorger moeten kunnen of moeten leren?

Bij ontvangst om 19.30 uur krijgt u van ons een goede kop koffie of thee met wat lekkers. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten, onder het genot van een hapje en een drankje naar keuze.
Aanmelden www.boekhandelriemer/activiteiten/ of in de winkel (Emiclaerhof 18, Amersfoort) - Entree € 6,50

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie