Afbeelding
Keistadrollers

E-team GSVA Keistadrollers pakt belangrijke sportprijs

21 oktober 2018 om 10:45 Sport/sport

AMERSFOORT Het E-team van GSVA Keistadrollers is gekozen tot Uniek Sporttalent 2018 in de categorie sportploegen met spelers en speelsters die een lichamelijke beperking hebben. Deze nationale prijs voorziet tegelijk het 25-jarig bestaan van de club van een extra feesttintje. 

Arjan Klaver

In sporthal Rustenburg, waar de GSVA Keistadrollers trainen en competitie spelen, is volop feest gevierd. Het gemengde clubteam dat een mix speelt van zaalhockey en floorbal in een elektrisch aangedreven rolstoel, stond vanzelfsprekend volop in de schijnwerpers. Dit zogenoemde E-team is uitgeroepen tot Uniek Sporttalent 2018 omdat de ploeg de meeste stemmen kreeg van het Nederlands publiek op de website unieksporten.nl. De prijs is een bekroning van het kampioenschap en de inzet die de gelauwerde rolstoelhockeyers in het afgelopen seizoen lieten zien. Zo gaat 2018 als een bijzonder jaar in de Amersfoortse sportboeken. Vorige maand werd Crackerjacks met haar basketballers Sportvereniging van het Jaar in Nederland.

Dit jaar was het alweer het vijfde jaar dat de verkiezing Uniek Sporttalent is gehouden. Tijdens deze verkiezing draait alles om erkenning voor een mooie overwinning of indrukwekkende prestatie door breedtesporters met een handicap. Er waren 94 genomineerde sporters met elk hun eigen unieke verhaal.

De verkiezing bestaat elk jaar per categorie uit een algemene stemronde, een halve finale en een finale. De categorieën waarin gestemd kan worden zijn: lichamelijke of zintuigelijke beperking, verstandelijke of meervoudige beperking en teams. In elk van deze categorieën kan, via de website van Uniek Sporten, er één stem worden uitgebracht. Vervolgens gaan de deelnemers met de meeste stemmen door naar de volgende ronde. De winnaars van elke categorie worden 30 oktober gehuldigd op het Benefietdiner van de Gehandicaptensport in de Johan Cruijff ArenA. De jury bestaat uit Esther Vergeer, Jetze Plat, Bibian Mentel, Arnold Vanderlyde en Henny Jacobse. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie