Voorzitter Hanna van de Velde verwelkomt Burgemeester Bolsius
Voorzitter Hanna van de Velde verwelkomt Burgemeester Bolsius Greet Bodegom

Burgemeester bezoekt "Passage Hoogland"

18 oktober 2018 om 22:25 lokaal Deel je nieuws

 

Op 17 oktober was burgemeester Lucas Bolsius te gast bij de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage Hoogland. De burgemeester ging in een ontspannen gesprek met de aanwezigen in op het thema ‘Welzijn’ dat vaak met ‘Gelukkig zijn’ in verband wordt gebracht.

Als je aan het eind van je leven antwoord zou moeten geven op de vraag wat de gelukkigste dag in je leven was, zou je terugkijkend moeten constateren dat het antwoord op die vraag per levensfase verschilt. Als je jong en verliefd bent, kies je een andere dag dan wanneer je bijna zestig bent. Iedere dag een totaal gelukkig leven hebben: dat bestaat niet.

Bolsius vertelde dat hij in zijn jonge jaren tijdens een korte werkperiode in een vluchtelingenkamp door schade en schande had geleerd dat het moeilijk kan zijn om keuzes te maken. Maar dat ook de joodse wijsheid geldt: dat je door één kind te helpen de wereld redt. Dit uitgangspunt is nu ook een drijfveer in zijn werk, met name als het gaat om jongeren.

Aan de hand van persoonlijke ervaringen en herinneringen vertelde hij hoe belangrijk het is om steeds te proberen het gesprek te blijven aangaan, ook als de problemen groot zijn. ‘Er is meer dan één waarheid als je naar de oplossing van een vraagstuk zoekt. Probeer om de verschillende achtergronden en beweegredenen in beeld te krijgen. Het is goed dat er regels zijn maar als je alleen naar het systeem kijkt, kun je precies de verkeerde beslissing nemen. Durf ook als organisatie een risico te nemen.’ Hij noemde in dit verband de namen van Lili en Howick, de Armeense kinderen die in Amersfoort wonen.

Uiteraard noemde de burgemeester ook het komende bezoek van de koninklijke familie aan Amersfoort op 27 april 2019. Een goede manier om de stad Amersfoort te promoten. En hij hoopt er straks, samen met alle Amersfoorters, met een tevreden gevoel op terug te kijken.

     

Voorzitter Hanna van de Velde bedankt Burgemeester Bolsius
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie