Leerlingen van De Amersfoortse Berg gaan de competitie aan door het bouwen van de beste escaperoom.

18 oktober 2018 om 14:05 lokaal Deel je nieuws

Leerlingen van De Amersfoortse Berg gaan de competitie aan door het bouwen van de beste escaperoom.

 

Leerlingen Van De Amersfoortse Berg leren actief in een betekenisvolle, authentieke context door een wedstrijd ‘ wie heeft de beste escaperoom’. Na een week lang werken en bouwen, worden op vrijdag 19 oktober de escaperooms getest en wordt de week afgesloten met een prijsuitreiking.

 

Het ontwikkelen van een escaperoom is een nieuw onderdeel van de actiefweek op De Amersfoortse Berg. In deze week is zeer zichtbaar op welke manier onderwijs aansprekend en betekenisvol is. Zo worden leerlingen uit de derde klas ondergedompeld in het boerenleven in Friesland en battelen de tweede klassers om het bouwen van de beste escaperoom. ‘ Wij hechten veel waarde aan deze week waarin leerlingen buiten de gebaande paden veel leren in een andere, nieuwe context’, aldus Carlijn Harink, rector van De Amersfoortse Berg.

 

De escaperoom is geïnitieerd door docenten Kiki Davenschot en Serge ten Broek. Vele leerlingen sloten zich bij hen aan om het idee van een escaperoom verder vorm te geven. ‘We waren op zoek naar een manier om onze leerlingen aan te spreken op hun creativiteit en vindingrijkheid en dat op een wijze waarbij leerlingen de ruimte krijgen om zelf initiatief te nemen en eigenaarschap te tonen’, aldus docent Davenschot.

 

Voor de tweede klassers was het ontsnappen uit een escaperoom, ontwikkeld door 20 bovenbouwleerlingen, de aftrap van de actiefweek. Daarna begon het echte werk. Zodra iedereen was ontsnapt, kregen de leerlingen de taak zélf een escaperoom te maken. Een hele bovengang is op De Amersfoortse Berg binnen vier dagen omgebouwd tot verschillende escaperooms. Docent Serge ten Broek: ‘We zien veel enthousiasme en leerlingen leren veel. Leerlingen werken samen, er worden puzzels bedacht, die op de een of andere manier aan elkaar gelinkt moeten worden en ze schrijven een script waarbij creativiteit nodig is. Ook ontwerpen leerlingen een decor en kopen leerlingen spullen, waarvoor ze een begroting hebben gemaakt’.

Vrijdag 19 oktober worden alle escaperooms getest, waarvoor ook ouders zijn uitgenodigd. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking ‘ wie heeft de beste escaperoom’.  

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u terecht bij Carlijn Harink, c.harink@amersfoortseberg.nl, 033-4618845.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie