Afbeelding
Arjan Klaver

Nieuwe eigenaar op Kraailandhof

24 oktober 2018 om 18:16 Nieuws

HOOGLAND Bijna vijf jaar geleden werd Marco Voet als bedrijfsleider aangesteld voor de Gall & Gall-vestiging op het levendige Kraailandhof in Hoogland.

Arjan Klaver

Marco is vergroeid met het dorp en het sociale leven ervan, zoals vv Hoogland, Hooge Narren en diverse muziekevenementen. Gedurende vijf jaar is hij ook vergroeid met de detaillisten om hem heen. Het gaat goed met zijn winkel. „Tijd om op eigen benen te staan."

VERGROEID MET DE ZAAK Weinigen weten dat Gall & Gall meer dan 130 jaar geleden is opgericht door de weduwe van H.J.T. Gall, om in haar onderhoud te voorzien. Zij was toen één van de eerste vrouwelijke ondernemers. Bij haar dood in de jaren '20 van de vorige eeuw liet ze twee winkels na, die door haar twee zonen werden overgenomen. Zij voegden aan de naam van het bedrijf nog een extra Gall toe, naar Engels voorbeeld. Gall & Gall dus.

Tegenwoordig opereert deze drankenspeciaalzaak onder de vlag van Ahold. Sinds begin oktober is een van de zeshonderd vestigingen van Gall & Gall een nieuwe franchisenemer rijker: Marco Voet. „ Nol Köhler vroeg aan mij of ik interesse had om voortaan mijn naam onder het franchisecontract te zetten", aldus de Hooglander. „En dat heb ik gedaan. Op 8 oktober was het zover. Niet dat mensen veel van de switch zullen merken. Gall &Gall Hoogland blijft hetzelfde. Ik ben inmiddels na al die jaren vergroeid met deze zaak."

FORMULE ONVERANDERD ,,Begin 2019 ga ik waarschijnlijk wel verbouwen. De winkel wordt dan ook groter. De speciale whiskyafdeling verdwijnt, maar ons ruime whiskyassortiment blijft natuurlijk overeind! Dat ga ik wel kritisch onder de loep nemen. Dit betekent dat een aantal tegen aantrekkelijke prijzen zal worden aangeboden." Voor de rest zal de succesformule onveranderd blijven. De consument kan hier terecht voor advies, uitstekende service en een verrassend en uitgebreid assortiment aan dranken.

,,Het assortiment bevat dranken voor elk moment en iedere gelegenheid. Zo worden hier vele wijnsoorten, alcoholvrije dranken en sterke dranken verkocht." Voet voegt aan het brede aanbod graag klantvriendelijkheid, humor en kennis toe. Hij weet precies welke drank bij een gelegenheid past. „Gall & Gall is een toonaangevende drankenwinkel voor iedereen, waarbij het alledaagse betaalbaar en het bijzondere bereikbaar wordt gemaakt. De wijnschappen zijn ingedeeld naar smaaktype en prijs. Kiezen wordt hierdoor makkelijk gemaakt. Verder zijn er frisdranken en bier te verkrijgen, waarbij het schap met Belgische biertjes en ook Amersfoortse en Leusdense bierbrouwers zijn rijk vertegenwoordigd. Bovendien is deze winkel het adres voor de verhuur van biertaps voor bijvoorbeeld een feestje thuis. Daarnaast heeft Gall & Gall een breed assortiment gedestilleerde dranken", zegt de trotse eigenaar.

a        [Gall & Gall Hoogland, Kraailandhof 19, 3828 JN Hoogland, 033 433 1954, www.gall-hoogland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie