Afbeelding
Jeroen van der Veer

Gemeente blijft situatie 'Rotonde 6' monitoren

20 oktober 2018 om 08:42 lokaal

VATHORST De wijk Vathorst is volop in ontwikkeling en groeit de komende jaren uit naar zo'n 30.000 inwoners in 2030. Mede daarom zal de gemeente Amersfoort continu monitoren hoe het met de bereikbaarheid en veiligheid gesteld is. In de komende periode zullen er enkele wegwerkzaamheden worden uitgevoerd om Vathorst en Hooglanderveen op een goede manier bereikbaar te houden voor automobilisten en fietsverkeer.

Een belangrijk punt dat in de komende periode gedeeltelijk op de schop gaat is de situatie bij Rotonde 6. Op deze rotonde, en bij de fiets- en voetgangersoversteek bij de Laakboulevard naar de Baak van Domburg, worden door de gemeente verkeerstellingen uitgevoerd. Aan de hand van deze gegevens is gekeken naar de effecten die verkeerslichten zouden hebben. Hierbij is de gemeente tot de conclusie gekomen dat een stoplicht juist zal zorgen voor langere wachttijden voor automobilisten. Doordat Rotonde 6 lange tijd de enige toegang van en naar de scholen was, zijn in de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen die invloed hebben op de doorstroom en verkeersveiligheid van het gebied. Hierbij hebben ook de omliggende scholen gekeken wat zij konden betekenen. Zij hebben ten opzichte van elkaar de aanvangstijden verschoven. Hierdoor stroomt het verkeer relatief beter door, al blijft de gemeente de rotonde monitoren. ,,Wij maken daarvoor onder meer gebruik van eventuele meldingen die bij ons binnenkomen."

WERKZAAMHEDEN Er zijn nog veel punten van verbetering qua doorstroom en veiligheid op deze rotonde. Daarom zijn er eind oktober wegwerkzaamheden. Zo wordt er meer opstelruimte op de Laakboulevard tussen het fietspad en de rotonde gecreëerd. Daarnaast wordt het fietspad aan de oostzijde van de rotonde verbreed.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie