Het Koningspaar tijdens een streekbezoek aan Zeeland in oktober.
Het Koningspaar tijdens een streekbezoek aan Zeeland in oktober. ANP Foto

Gemeente organiseert ideeënmarkt voor Koningsdag

16 oktober 2018 om 20:35 nieuws/koningsdag Koningsdag 2019 in Amersfoort

AMERSFOORT 'Wij doen mee!' Dat ademen volgens de gemeente Amersfoort de vele reacties na de bekendmaking dat koning Willem Alexander en koningin Máxima op zaterdag 27 april Koningsdag in Amersfoort komen vieren. ,,De mailbox koningsdag@amersfoort.nl stroomde vol met vele honderden berichten, maar ook in eerste gesprekken van de gemeente met inwoners en organisaties uit de stad kwamen veel plannen en ideeën los."

Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Wát een energie! En we zijn pas net begonnen. Al die inspirerende mails, bovenop allerlei gesprekken en ontmoetingen met inwoners en partijen uit de stad en regio maken meteen duidelijk dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Families, verenigingen, bedrijven, clubs, organisaties, uit stad, dorpen en regio; er is heel divers nagedacht over wát iedereen samen wil laten zien, en ook hóe. Aan de organisatie straks de puzzel om daar samen met al die mensen een aantrekkelijk programma van te maken voor Amersfoort, de regio én de Koning en Koningin. Voor iedereen die hier nog een idee voor heeft: meld je snel."

OPHALEN EN ONTMOETEN De organisatie geeft iedereen die dat nog niet heeft gedaan de kans om hun ideeën voor route, programma of bijdrage in te brengen. Op 5 november organiseren ze een ideeënmarkt in de Sint Joriskerk. ,,Tijdens de markt willen we ideeën ophalen, mensen ontmoeten en ideeën met elkaar verbinden. Iedereen kan vrij inlopen tussen 16.00 en 20.00 uur. Alle ideeën en suggesties zijn welkom, we verwachten zeker nog geen uitgewerkte plannen." Burgemeester Bolsius geeft een aantal tips: ,,Koningsdag draait in essentie altijd om ontmoeting: niet alleen met de Koninklijke familie, maar ook met elkaar. Dit zal in de samenstelling van het programma zeker een rol spelen. Daarom zijn we ook benieuwd naar ideeën die een relatie leggen tussen Koningsdag en andere evenementen. Ik hoop in ieder geval veel mensen te ontmoeten bij de ideeënmarkt."

Na de ideeënmarkt gaat de gemeente aan de slag met het programma. Suggesties voor Koningsdag ontvangt zij daarom graag rond die tijd. Die kunnen natuurlijk ook gemaild worden naar koningsdag@amersfoort.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie